Misschien is het wel lastiger om een slechte(re) eigenschap van jezelf te noemen dan een goede eigenschap. Je wilt je immers zo gunstig mogelijk presenteren en minpuntjes verzwijgen we dan meestal liever. Toch vroeg SPLNTR er 52 keer naar in de eerste splinterview-reeks en kregen we ook 52 keer antwoord…

De antwoorden hebben we weer prettig onder elkaar gezet. Wij vinden de slechte(re) eigenschappen van de 52 gesplinterviewden eerlijk gezegd helemaal niet zo slecht. Hoe erg kan een beetje ongeduld, eigenwijsheid, streberig zijn en/of overactiviteit nu zijn?

Als je het hele splinterview nog eens wilt lezen, klik dan op het #-teken voor de naam.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

#1 – FRANCINE VERBIEST

‘Ik kan niet zingen!’

#2 – ROB VAN MARWIJK

‘Beetje slecht nee kunnen zeggen.’

#3 – FLOOR NOBELS

‘Ik tweet, post en like te veel.’

#4 – NATASJA SCHRIPSEMA

‘Ik ben ontzettend ongeduldig, kan niet tegen onrecht in welke vorm dan ook en kan dat heel goed laten blijken!’

#5 – PIETER KOS

‘Mijn slechte eigenschap is dat ik vast blijf bijten in een discussie terwijl nieuwe kansen zich vaak pas voordoen wanneer je loslaat. “Don’t take it personal” daar heb ik moeite mee.’

#6 – NINA SPRINK

‘Ik ben het type: actie > reactie. Ik heb inmiddels ondervonden dat wat meer geduld je verder brengt!’

#7 – PIETER MONSTER

‘eigenwijs, sjonge, jonge…wat ben ik eigenwijs!’

#8 – EDDY STAAS

‘Soms wat ongeduldig.’

#9 – MARIELLE VAN DELFT

‘Ik heb geen rem!’

#10 – STEPHAN VAN DEN BERG

‘Te aardig gevonden willen worden; lastig om vervelende boodschap te moeten brengen.’

#11 – MARLEEN HOGENDOORN

‘Verschrikkelijk eigenwijs.’

#12 – KOEN BRAKENHOFF

‘Ongelimiteerd enthousiasme houdt me soms iets te veel van de straat.’

#13 – DAPHNE DE MOOIJ

‘Ik verkoop liever geen ‘nee’ aan klanten, dus werk mezelf weleens over de kop.’

#14 – RUBEN HOOGERVORST

‘Ik schijn nogal eigenwijs te zijn, heb er zelf nooit last van.’

#15 – RONALD BARENDSE

‘Ongeduldig, dat kan soms wel eens tegen je werken.’

#16 – HANS BONTE

‘Voor mijn enige slechte eigenschap hebben ze in Spanje een heel mooi woord. Het woord mañana, dat beschrijft in het kort wat je mijn slechte eigenschap zou kunnen noemen. Ik ben er wel heel goed in. Daar hebben Spanjaarden ook een mooi woord voor namelijk magnifico. Dus magnifico mañana .. .. ..’

#17 – CASPAR KIENJET

‘Ik kan af en toe wat nonchalant overkomen. Dit zie je uiteraard niet terug in mijn projecten.’

#18 – THIJS HEMMES

‘Veel te snel willen schakelen en niet doorhebben dat dat mensen choqueert of afkerig maakt.’

#19 – EMILE VAN AELST

‘Ik ben ongeduldig en wil vaak alles tegelijk. Regelmatig zit ik in gedachten al bij stap vier terwijl ik nog bezig ben met stap één.’

#20 – JENNEFER VERBEEK

‘Omdat ik gewend ben me snel aan te passen aan een veranderende situatie vergeet ik soms stil te staan bij mezelf. Dan kom ik er te laat achter dat ik veel werk verricht voor anderen waarin ik zelf niet meer zichtbaar ben.’

#21 – DAAF SLOOS

‘Een vroegere wiskundeleraar zei vroeger altijd: ‘Doe nooit teveel tegelijk’. Tja… ondanks dat het bést een indrukwekkende leraar was, sla ik dát advies weleens in de wind. Dat is de andere kant van de medaille van een duizendpoot zoals Emile van Aelst (splinterview #19) mij omschreef…’

#22 – ANNE-MARIE WIJNEKUS

‘Mijn slechte eigenschap is een gevolg van mijn beste eigenschap. Voor een project zet ik me graag 100% in, met het gevaar mezelf en mijn grenzen daarin te verliezen.’

#23 – STEPHANIE MAJOIE

‘Ik ben een perfectionist. Als iets niet helemaal naar mijn zin is, accepteer ik dat niet en zal ik toewerken naar een -voor mij- perfect resultaat.’

#24 – COLIN PICHEL

‘Ik ben vaak te laat. Afspreken met mij, als je zelf erg punctueel bent, kan nog wel eens voor irritatie zorgen.’

#25 – LISBETH KAMPSCHREUR-TIJSSEN

‘Dat ik soms geen besef heb van de tijd… Ik volg in alle opzichten mijn hart en vind ook alles leuk (nou ja bijna alles dan). Ik ga helemaal op in wat ik doe, dat kan zijn in mijn werk, maar ook de aandacht voor onze kinderen of het plezier in sporten. Tja en er zitten maar 24 uur in een dag… Ik zou misschien nog efficiënter kunnen zijn zodat ik wat beter op tijd naar bed kan.’

#26 – DANNY VAN LEEUWEN

‘Ik maak graag dromen waar, maar sommige dromen kunnen beter dromen blijven.’

#27 – SHEILA LEVER

‘Vind ik totaal niet interessant om bij stil te staan. Ik ga uit van mijn eigen kracht, intuïtie en talent. En dat ik daarom eigenwijs kan zijn…………..ja dat is dan maar zo. Is dat een slechte eigenschap?’

#28 – MARCO VAN LEEUWEN

‘Ik kan moeilijk nee zeggen, dus dat kan soms weleens iets te veel werk opleveren…’

#29 – DAVID NIEUWENBURG

‘Kan heel moeilijk nee zeggen.’

#30 – NICOLE CARVAJAL

‘Ik wil graag mijn zin doordrijven, maar ik ben zachter geworden in de loop der jaren.’

#31 – HEIDI OLIJERHOEK

‘Eigenwijs en impulsief.’

#32 – MARCUS ROOIJAKKERS

‘In het verleden kon ik nog wel eens mijn ongeduld betrachten, ik meen dat ik dit inmiddels een beetje heb afgeleerd.’

#33 – AAD VAN DER LUIT (SPECIALE LAKENFEESTEN-EDITIE)

‘Mijn slechte eigenschap(pen): Ik werk het liefst alleen en probeer alles zelf te doen. Door mijn direct reageren schrik ik soms, onbedoeld, mensen af.’

#34 – NILLES RAKEN (SPECIALE LAKENFEESTEN-EDITIE)

‘Ik wil nog wel eens iets voor me uit schuiven, waardoor ik het op het laatste moment vaak heel druk heb.’

#35 – ERWIN ROODHART (SPECIALE LAKENFEESTEN-EDITIE)

‘Te veel willen doen.’

#36 – GIJS VRIND

‘Ongeduldig, het gaat me nooit snel genoeg!’

#37 – SONJA HUNEFELD

‘Ik hou graag de touwtjes in handen. Allemaal. Altijd.’

#38 – MICHEL VERPLANCKE

‘Altijd in controle willen zijn, wetende dat dit een utopie is, maar toch elke keer weer blijven proberen.’

#39 – RENS HERUER

‘Mijn reactie op deze Splintervraag was wel erg laat. Dat komt wel meer voor.’

#40 – SJOERD SCHIPAANBOORD

‘Ik laat mensen niet altijd uitpraten.’

#41 – MENNO SMITSLOO

‘Doordrammen.’

#42 – THERA OLTHOF

‘Zoals ik al zei, zie ik overal mogelijkheden en kansen. Heb talloze ideeën en inmiddels ook talloze webadressen vastgelegd, Ik heb een doos vol met ‘daar moet ik ooit nog wat mee doen’. Maar nu de stap om het ook daadwerkelijk te doen. Ik vind het lastig om mijn ideeën te delen en de juiste mensen aan mij te binden.’

#43 – ERIC-PAUL SANDERS

‘Ik ben erg perfectionistisch, soms te, en dat kan voor anderen best moeilijk zijn.’

#44 – MICHAEL ROUMEN

‘Ik begin aan te veel dingen tegelijk.’

#45 – DAAN VAN DER ZON

‘Ik ben impulsief en daardoor niet erg georganiseerd, ben momenteel wel bezig om hieraan te werken zodat dit minder wordt! Een pietje precies zal ik wel nooit worden……’

#46 – JEROEN WIELAARD

‘Nee zeggen blijft uitermate moeilijk.’

#47 – MARIEKE VAN MAANEN

‘Ik laat regelmatig dingen te lang liggen tot ze echt urgent worden. Waardoor ik op het allerlaatste moment moet regelen dat ik ergens iets uitprint, mijn kinderen ergens kan stallen of een splinterview laat afnemen. Of ik heb én geen batterij meer in mijn telefoon én geen routebeschrijving meegenomen, maar wel een afspraak ergens in Amsterdam.’

#48 – DRISS HAOULI

‘Zaken die echt geregeld moeten worden schuif ik vaak voor me uit, omdat ik me liever bezig houd met de leuke kanten van mijn werk en dat is het creëren van mooie dingen en het bedienen van onze gasten.’

#49 – ALEXANDER MOURET

‘Ik ben vreselijk slecht in het onthouden van namen.’

#50 – KARIN VAN ITERSON

‘Ik ben soms ongeduldig en eigenwijs en wil  te vaak de duizendpoot uithangen.’

#51 – VICTOR SCHERMER VOEST

‘Ik vergeet vrij veel en werk niet vaak volgens plan, waardoor het regelmatig chaotisch overkomt.’

#52 – BOB MEIJER

‘Ik ben ontzettend ongeduldig. Als er iets moet gebeuren, dan moet dat ook vandaag nog.’