Naam: Pieter Monster
Leeftijd: 34
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: verloofd

Bedrijf: Vrouwfit en NIFAA (Het Nederlands Instituut voor Fitness en Allround Aerobics)
Werkplaats: Leiden

Website: www.vrouwfit.nl en www.nifaa.nl
Facebook: Facebook/Vrouwfit en Facebook/NIFAA

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Dit interview ligt al een tijdje en heb ik bewust bewaard voor een rustige zondagmiddag. Te meer om over de eerste lastige vraag na te denken. Hoe moeilijk is het om een korte pitch over jezelf te geven? Ik vind vraag 2 makkelijker…maar goed!

Mijn afstudeeropdracht voor mijn opleiding Management, Economie en Recht, een businessplan voor Vrouwfit, heeft mij de mogelijk gegeven om lokaal te ondernemen. Vrouwfit was een bestaand sportcentrum voor dames, maar miste concept en groei. Met een mooi afstudeerresultaat en een financiering bij de bank , zijn mijn compagnon en ik begonnen aan de Vijf Meilaan in Leiden Zuid West. Het opleidingsinstituut  NIFAA, met beroepsopleidingen tot allround aerobicsinstructeur en fitnessinstructeur, is 2 jaar geleden opgericht. Een mooie kans die voortkwam uit de bekende “SWOT matrix” van Vrouwfit. Eigenlijk vind ik iets nieuws beginnen, een idee oppakken of een initiatief uitwerken met een enthousiast team mensen het aller-leukste. En als je iets leuk vindt, ga je er  voor de volle 100% voor en zal het slagen! Zo heb ik onlangs met een nieuw enthousiast bestuur het Propop festival met veel succes teruggebracht naar de Stadsgehoorzaal in Leiden.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

eigenwijs, sjonge, jonge…wat ben ik eigenwijs!

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e huwelijksaanzoek.
Een lied zingen voor Stephanie, mijzelf begeleidend op gitaar,  op de Burcht in Leiden. Echt super eng met al mijn dierbaren eromheen te moeten zingen en spelen terwijl de zenuwen voor die ultieme vraag door je lijf gieren….ik doe het nooit meer…

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Muziek is mijn passie. Live muziek  bezorgt mij keer op keer kippenvel! Maar er is een moment dat ik gegrepen werd door schilderijen van  Mark Rothko. Op een regenachtige zondagmiddag lag ik in stuitligging op de bank tv te kijken. “Kunst omdat het moet “ of iets dergelijks heette het programma. Met een bekende presentator, waarvan ik mij de naam niet kan herinneren, maar zijn verhalende stem direct kan horen. Hij wandelde een vertrek van het London Tate binnen en ik werd, als kijker, in de tv getrokken. Een schilderij van Rothko, zo “simpel” , op een witte muur, er hoeft niks meer bij.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Bouwbedrijf Leiden. Eigenaar Pim Mooten is een keiharde werker, super betrouwbaar en een voorbeeld voor “the Next Generation” aannemerij!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik heb Eelco Brinkman (Leidenaar) eens horen zeggen dat Leiden een dorp is waar iedereen elkaar kent, maar waar je toch anoniem op zaterdag over de markt kan lopen.  Ik sluit me bij je aan Brinkman! Over verbeteringen zal ik niet zeuren, er is genoeg te doen, ik hoop altijd dat ons bestuur knopen durft door te hakken.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Zakelijk gezien hoop ik dat we de crisis achter ons gaan laten. Ik ben in 2006 begonnen en weet niet beter  dan “ de crisis”. Hoe leuk moet het worden als iedereen er weer vertrouwen in krijgt! Privé hoop ik dat ik veel kan genieten met Stephanie en ons dochtertje Luka van 1,5 jaar.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Ha!
Beste lezeressen, kom massaal sporten bij Vrouwfit. Wij zijn de enige in Leiden met de fantastische nieuwe kracht-, cardio-, controle-, coordinatie-workout Bodyboxx! Check het rooster op de site voor je gratis proefles! Lezers en lezeressen die zoveel in het sportcentrum te vinden zijn dat ze er beter hun werk van kunnen maken, volg je beroepsopleiding bij NIFAA! En ik hoop jullie allemaal te zien op de laatste zaterdag van oktober 2013, tijdens  het mooiste, overdekte, live muziekfestival van Leiden, Propop 2013!

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

De bouwer van mijn huis en goede vriend Pim Mooten, maar ook Koen de Mooij van de Commandos, wat een enthousiaste, leuke vent voor een programmeur.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Een perfect systeem waarin zij functioneren. Echter een dure beroepsgroep en weinig transparant in welke advocaat nou echt goed is. Er zou per rechtsgebied een ranglijst moeten komen.