Naam: Marcus Rooijakkers
Leeftijd: 51 jaar
Woonplaats: Leiden
Burgerlijk tot alles in staat: ja

Bedrijf/beroep: De Partij / ondernemer
Werkplaats: Leiden

Website: www.departij.nl
Twitter: Twitter/@altijdvdpartij
Facebook: Facebook/DePartij

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

De Partij organiseert evenementen waarbij groepen mensen bijeenkomen met een bepaalde verwachting. Als die verwachting is waargemaakt kan men spreken van een geslaagd evenement. Wij spreken pas van een succesvol evenement als de verwachtingen zelfs worden overtroffen. En laten wij daar nu juist een uitstekende staat van dienst in hebben.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

In het verleden kon ik nog wel eens mijn ongeduld betrachten, ik meen dat ik dit inmiddels een beetje heb afgeleerd.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e aankoop. Stereo hifi installatie van Sony met boxen van Studiocraft (was ook het eerste dat ik kwijt was na een inbraak).
1e baantje. Dan moet ik toch echt terug naar de zaak van mijn ouders als hulp in de keuken bij mijn vader in het St. Anthonius Clubhuis in de zestiger jaren. Daar draaiden wij gemiddeld zo’n 7 à 800 kroketten per weekend met de hand door eigeel en paneermeel.
1e wijze les. Mijn opa zei het al, indien je een auto koopt jongen, dan heb je het geld op de bank nodig voor twee!
1e zoen. Heel spannend.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Het boek, De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch, ongelofelijk knap dat je zo dicht bij de hemel, ‘de waarheid’, kunt komen. Een begenadigd schrijver.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Als liefhebber en promotor van Leiden dien ik mij in deze richting te focussen. Na jarenlang zoeken naar de juiste formule begint Leiden eindelijk de juiste marketingstructuur te vinden. De verantwoordelijke organisatie hierachter is Leiden Marketing. Op dit moment weten zij de juiste snaar te raken en is het moment aangebroken dat Leiden krachtiger naar voren treedt als ooit tevoren.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Voor groepen mensen die wij naar Leiden halen, verwijzen wij altijd rechtstreeks door naar Stadsparkeerplan aan de Haagweg. Dat is toch wel het meest bijzondere parkeerplan van Nederland, ik krijg er elke keer complimenten over. Na de herinrichting was recent de opening op 22 mei, waarin wij tevens een rol spelen. Dat is dus echt goed. Echt slecht vind ik tegelijkertijd het parkeerbeleid in de stad Leiden zelf. Het is halfslachtig, de ene wijk heeft wel een parkeervergunning nodig, de ander niet. Parkeergarages die leeg staan en parkeergarages die ’s nachts gesloten zijn. Ben ook blij dat ik niet belast ben met dergelijke vraagstukken, want zou er slapeloze nachten van krijgen, maar het stimuleren van alternatief vervoer i.p.v. met de auto naar de stad wil ik tot slot nog wel benadrukken.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Op dit moment heb ik niet zo veel te wensen en het doel leidt meestal naar de bekende weg. Laat ik iedereen het beste wensen voor op zijn minst de komende 12 maanden en nog lang daarna.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Het project Beelden in Leiden kan ik niet onbenoemd laten in deze en maak gebruik van deze rubriek onze tentoonstelling hier aan te kondigen. Ik ben mede initiator en bestuurslid van BiL. Dit jaar weer een prachtige tentoonstelling die gratis te bezoeken is aan de Hooglandse Kerkgracht te Leiden van 30 mei tot en met 4 augustus. Op nummer 8 hebben we daar dit jaar onze tijdelijke galerie, kom gerust eens langs voor een nadere kennismaking. Of bezoek onze website als u meer te weten wilt komen over deze tentoonstelling: www.beeldeninleiden.nl.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Ik draag David Wielkens van Taxi Wielkens voor vanwege het feit dat wij een promotieplan voor hem aan het ontwikkelen zijn waarvan ik iedereen deelgenoot wil maken de komende maanden.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Hmm, gewetensvraag, wat wil ik er over kwijt kun je beter zeggen. De laatste jaren zijn veel branchegroepen aangepakt als het gaat om topsalarissen. De ambtenaren, apothekers, huisartsen, notarissen etc. Daarbij lijkt ook nu de advocatuur onder druk te staan. Is het de markt die aan verandering onderhevig is of is het de sociale druk waaraan de advocatuur gevolg moet geven. Mijn mening; de rekening van de advocaat is niet ongezouten maar gepeperd, het mag wel ietsjes minder. Maar een goede advocaat is goud waard, moet ook gezegd!