Naam: Driss Haouli
Leeftijd: 41
Woonplaats: Den Haag
Burgerlijke staat: gehuwd

Bedrijf/beroep: eigenaar van Driss Fashion
Werkplaats: Breestraat, Leiden

Website: www.drissfashion.com
Facebook: Facebook / Driss Leiden

 

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik houd me voornamelijk bezig met het presenteren van mooie kleding en schoenen in mijn winkels. Persoonlijke smaak en visie vormen het uitgangspunt voor de collecties en het interieur.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Zaken die echt geregeld moeten worden schuif ik vaak voor me uit, omdat ik me liever bezig houd met de leuke kanten van mijn werk en dat is het creëren van mooie dingen en het bedienen van onze gasten.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e baantje: mijn allereerste baantje had ik toen ik tien jaar was, op de Haagsche markt. Hier heb ik naast school vijf jaar gewerkt. Fruit op een mooie manier presenteren en de klanten helpen was waar ik me mee bezig hield.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Ik ben analytisch ingesteld en observeer graag mensen en hoe ze met elkaar omgaan. Daarom vind ik de film Intouchables geweldig. Echt een aanrader als je deze nog niet hebt gezien.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Ik kom graag bij Clarence,lunchroom aan de Piet Heinstraat in Den Haag. Hier zie je en proef je dat men plezier in het werk heeft. Blijf van de  worteltaart af, anders raak je er verslaafd aan.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik woon in Den Haag, maar werk in Leiden. Iedere keer als ik Leiden binnen kom rijden, voel ik de warmte voor deze stad. Ik vind wel dat er nog veel moet gebeuren. Leiden verdient beter. Samen met mijn team werk ik aan ‘ons’ stukje van de Breestraat.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

We zitten vol energie en zijn positief over de komende tijd. Het wordt nog leuker bij Driss. We gaan onze gasten nog meer laten zien waar we voor staan. Smaak en gastvrijheid zijn de speerpunten. De eerste dertien jaren waren slechts het begin.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

We vinden het bij Driss gewoon leuk om je te laten zien hoe wij denken over kleding en persoonlijkheid.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Jacqueline van Kniplokaal, Kort Rapenburg. Deze kapster knipt niet, maar danst met haar vingers een mooi kapsel voor elkaar.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Mag ik eerst mijn advocaat raadplegen?