Naam: Francine Verbiest
Leeftijd: 57
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: Gehuwd

Bedrijf/beroep: Eigenaar ‘Kijk bij Francine’ (winkel in bijzondere & barokke meubelen) en ‘Keypoint Francine’ (makelaar gespecialiseerd in Rental Ready Short Stay)
Werkplaats: Hooigracht 18, Leiden

Website: www.kijkbijfrancine.nl en www.keypointfrancine.nl
LinkedIn: LinkedIn/FrancineVerbiest
Twitter: Twitter/KijkbijFrancine en Twitter/KeyFrancine
Facebook: Facebook/KijkbijFrancine en Facebook/Keypoint.Francine
Pinterest: Pinterest/KijkbijFrancine en Pinterest/KeypointFrancine

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Sprookjesmeubelen, Interieurstyling, Verhuurmakelaar, Verkoopstyling, Dol op Leiden & Apple. Ik houd van mensen & het milieu, maar vooral van het leven!

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik kan niet zingen!

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e prestatie van formaat: geboortes van mijn kinderen.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

‘Anatevka’, ofwel ‘Fiddler on the roof’. Een al erg oude film welke me destijds aangreep op een manier dat ik de prachtige muziek ervan zo weer kan neuriën.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Ik heb enorm veel  bewondering voor Trudy Kwik van KWIK Events. Deze vrouw is bijzonder professioneel, steeds op voorgronden te vinden zonder scrupules of hinderlijke aanwezigheid, ze heeft oorspronkelijke ideeën en is ook nog een moeder en echtgenote zoals ’t hoort. Een dame van stavast met mooie kijkers onder een pittig kort koppie. Zo zijn er niet veel meer.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Leiden is zuinig op zijn Historie, ogenschijnlijk lijkt het soms niet zo vanwege hier en daar wat rotte, verpauperde plekjes, maar spreek willekeurig welke Leidenaar aan en hij/zij ontsteekt in een vurig gesprek over deze alom geliefde stad. Persoonlijk ben ik positief ziek van Leiden, ik werk en woon er middenin en ga hier nooit meer weg!

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Mijn voornaamste doel de komende 12 maanden is gezond en gelukkig blijven met mijn Hans en (klein)kinderen. Daarbij vind ik ’t een enorme uitdaging om mijn luxe meubelwinkel door deze recessie te loodsen en daarbij de makelaardij verder uit te breiden en mijn diploma Makelaar-Taxateur, waarvoor ik nu studeer, te halen.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Ik zou de lezers willen vertellen dat voor niets  echt, echt alleen maar de zon opgaat. Daarbij doel ik op ’t eeuwig onderhandelen in mijn winkel. Ik ga ervan uit dat een goede prijs beter is dan een hoge korting. Datzelfde geldt voor de makelaardij, flink de kaasschaaf over prijzen kost uiteindelijk alleen maar geld. Het is net alsof mensen dat niet (willen) beseffen.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Binnen Leiden ben ik weleens benieuwd naar de antwoorden op deze zelfde vragen van Monique Monart. Zij is Kunstenares, een sprankelende alleskunner met een hart van goud en een eigen atelier aan de Herengracht. Zij maakt van niets, iets….en dat geldt ook voor haar manier van in het leven staan.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Een advocaat is een vakman met een slimme kijk op JOUW zaken zonder de emoties welke je er eventueel zelf bij hebt. Haal hem er dus bij voordat je in de nesten zit, dat scheelt een boel stress en geld eventueel.