Naam: Ruben Hoogervorst
Leeftijd: 34
Woonplaats: Sassenheim
Burgerlijke staat: Ongehuwd / Samenwonend

Bedrijf/beroep: Poolz / Ondernemer
Werkplaats: Overal

Website: www.poolz.nl
Linkedin: Linkedin/rubenhoogervorst
Twitter: Twitter/hoogervorst
Facebook: Facebook/rubenhoogervorst

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik help bedrijven direct zaken te doen met zzp’ers door een flexschil in te richten en hun inhuurproces te automatiseren. Alle overbodige inhuurschakels (bureaus) eruit, scheelt al snel 30% op de inhuurkosten. Daarnaast zijn zzp’ers vaak de crème de la crème binnen hun vakgebied. Gelukkig ervaren onze klanten ook dat de kwaliteit van inhuur stijgt door te werken met onze oplossingen.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik schijn nogal eigenwijs te zijn, heb er zelf nooit last van.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e wijze les. Tijdens mij studie overleed plotseling studievriend Felix. Hij stond vol in het leven, was net getrouwd en verwachtte zijn eerste kindje. Zijn rouwkaart heeft jaren boven mijn bed gestaan. Bij lastige beslissingen moet ik altijd even aan hem denken. Ik probeer alleen dingen te doen die ik echt wil; rechtdoor te lopen. Het leven is veel te kort om ongelukkig richtingloos rond te dwalen.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Ik twijfel tussen de biografie van Steve Jobs en het nummer ‘Free’ van de Zac Brown Band (http://www.youtube.com/watch?v=MgPsDUGiUQA). Steve had als geen ander oog voor talent. Hij verzamelde mensen met talent om zich heen, wist ze te inspireren tot dingen die ze zelf niet voor mogelijk hielden. Het nummer Free gaat over het ervaren van vrijheid… precies wat ik zoek in ondernemerschap. Kies zelf maar.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Ik kom eigenlijk nooit in Leiden e.o. voor zaken, alleen voor vrienden en gezelligheid. Ik kan daarom maar één bedrijf noemen Café ‘Re-Spons’ aan de Korte Mare in Leiden.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Het Bio Science Park vind ik echt goed. Het is slim om als regio een specialisatie te kiezen waardoor bedrijven samenklonteren. Ik vraag me alleen af of veel mensen weten wat een prachtige bedrijven er gevestigd zijn. Beetje meer PR zou wel mogen.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Ik zou graag een gezond kindje krijgen. Thanks guys, no help needed, mijn vriendin is al zwanger.
Verder wil ik nog meer bedrijven helpen bij het inrichten van hun flexschil vol met top zzp’ers (hulp is altijd welkom).

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Kan ik je helpen? Bel of mail gerust.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Annedien Hoen is vanuit Deventer naar Leiden verhuisd. Annedien is nieuwsgierig, scherp, sensitief en creatief, een aanwinst voor de regio.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Ik had hier een leuke cartoon over advocaten willen plaatsen, maar die bleek auteursrechtelijk beschermd. Ik heb de auteur netjes gemaild of ik hem mocht gebruiken. Ik kreeg een aangetekende sommatiebrief van zijn advocaat terug. Vervolgens heb ik de cartoon naar eigen inzicht gewijzigd, waardoor er in mijn ogen weer een uniek werkje ontstond. Deze heb ik ter kennisgeving aan de oorspronkelijke auteur gestuurd, waarna ik wederom een sommatiebrief van zijn advocaat ontving. Inmiddels heeft mijn advocaat een brief retour gezonden. We verwachten over enkele maanden de cartoon hier te kunnen plaatsen.

Kom dus a.u.b regelmatig terug op splinter.eu.