Naam: Colin Pichel
Leeftijd: 43
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: ongehuwd

Bedrijf/beroep: Rockademy/Muzikant
Werkplaats: Morsweg 55 E, Leiden

Websitewww.rockademy.nl en www.leidenrockt.nl
LinkedinLinkedIn/colinpichel
FacebookFacebook/Cinderello69

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Toen ik 40 werd heb ik mezelf letterlijk in de spiegel aangekeken en mezelf beloofd om vanaf nu alles te doen wat me nog gelukkiger maakt. Nu, drie jaar verder, maak ik jong en oud blij met “Rockademy” (particuliere muziekschool). Er zijn inmiddels drie vestigingen: Leiden, Zoetermeer en Amersfoort. Daarbij heb ik met cameraman Bas Schrier en journaliste Marleen Hogendoorn Rockademy TV waarmee ik het eerste échte Leidse TV programma “Leiden Rockt” maak. Ook hier krijgen we echt heel veel leuke reacties! Vorig jaar ben ik samen met Pieter Monster eigenaar geworden van Stichting ProPop (het popfestival van de Businessclub Leiden) wat we na negen jaar succesvol hebben terug gebracht naar de Stadsgehoorzaal. It’s good te be me 🙂

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik ben vaak te laat. Afspreken met mij, als je zelf erg punctueel bent, kan nog wel eens voor irritatie zorgen.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

Het wordt een combi van geld en wijze les: Ik heb ooit een eigen horeca gelegenheid gehad midden in de stad. Toen ik mijn eerste 3 oktober draaide, wist ik niet wat me overkwam. Ik had na 2 dagen een hele rugzak vol geld. Toen ik dit aan mijn moeder liet zien (hoe “succesvol” ik was) zei ze iets van: “Heel goed… En wat ga je nu doen?”  Klinkt een beetje cru maar dat is precies de wijze les: Goed zo, en nu verder gaan! Stilstand is achteruitgang, als je jezelf niet blijft ontwikkelen en verbeteren ben je eigenlijk gewoon aan het wachten om dood te gaan.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Naast muziek is koken een passie, nog steeds doe ik soms cateringklussen voor bijv. het museum van volkenkunde. Het is alleen moeilijk een gerecht te kiezen als je bijna alles lekker vindt. Ik haal de laatste tijd vaak “scheermessen” (schelpdieren) op de markt. Als je die grilt en dan afmaakt met een dressing van knoflook, een Spaanse peper, peterselie, citroensap en rasp en goede olijfolie moet je oppassen dat je de schelpjes niet opeet.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Het Plantsoentheater! We hebben hier een item over gemaakt in Leiden Rockt. Al in het eerste gesprek werd ik overspoeld door passie, liefde voor het vak, (positieve) eigenzinnigheid en ambacht en werd helemaal blij van de energie en ideeën. Hier is een vrouw al 10 jaar succesvol aan het werk om een theater ‘gewoon’ thuis te voeren. Spitting in the face of right and wrong, echt uniek in Nederland. Ik ben naar een voorstelling geweest en heb een super avond gehad. Hier mag Leiden trots op zijn!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Goed is natuurlijk de cultuur en de historie die Leiden heeft. Wereldwijd bekend om diverse dingen. Ik vind dat er nog meer georganiseerd moet worden voor Leidenaren en toeristen. Het doet me pijn dat ik voor een goed concert de stad uit moet naar bijv. Zoetermeer (of all places). Ik hoop dat het nieuwe poppodium iets gaat brengen.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Ik ben met de gemeente bezig Leiden te voorzien van een eigen “Walk Of Fame”. Er zijn zoveel lokale, regionale, nationale en internationaal bekende Leidenaren. Daar moet wat mee te doen zijn in de komende 12 maanden, toch?

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Hier in Leiden heb je het Willem Alexander Kinderziekenhuis. Rockademy gaat daar de langdurig zieke kinderen verblijden met o.a. een eigen muziekruimte. Dit is niet alleen voor de patiëntjes maar ook hun familie en vrienden. Ik wil hierbij, met name ondernemers, oproepen tot steunen van dit Leidse goede doel www.willem-alexanderkinderfonds.nl.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Sheila Lever, eigenaresse van Het Plantsoentheater. Een super inspirerende vrouw met een prachtig (levens)verhaal.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Waar zijn ze als je ze nodig hebt?