Naam: Ronald Barendse
Leeftijd: 36
Woonplaats: Leiderdorp
Burgerlijke staat: Gehuwd

Bedrijf/beroep: Eigenaar Barendse Loodgietersbedrijf en Lekkagevinden.nl
Werkplaats: Leiden

Website: www.barendseleiden.nl en www.lekkagevinden.nl
Linkedin: LinkedIn/Ronald-Barendse
Facebook: Facebook/Ronald.Barendse

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Sinds 1996 werkzaam bij ons mooie familie bedrijf Barendse Loodgietersbedrijf dat sinds 1961 bestaat. Vanaf  1 januari 2013 ben ik samen met mijn oom volledig eigenaar geworden.En verder ben ik sinds september 2009 werkzaam in de lekdetectie branche met Lekkagevinden.nl, waarmee wij een landelijke dienstverlening aanbieden op het gebied van het opsporen van allerhande lekkages. Denk hierbij aan waterleiding lekkages, riool lekkages maar ook zwembaden, parkeergarages etc.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ongeduldig, dat kan soms wel eens tegen je werken.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e baan(tje); vakkenvuller bij de plaatselijke buurtsuper. Ik werkte hier net 2 weken toen ik mijn enkelbanden afscheurde en 6 weken met spalk en verband “liep”. Daarna hoefde ik niet meer terug te komen.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Lord of the Rings trilogie. Fantastische films welke ik nog regelmatig terug kijk, en dan het liefst alle drie achter elkaar. De personages, landschappen/decors nemen je mee in een andere wereld.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Henny’s Rits, zeker! Een begrip in Leiden, van straatverkoper tot spijkerbroeken gigant, respect hiervoor. Juist dit soort familie bedrijven zijn bepalend voor een dorp/stad en altijd nauw betrokken bij het steunen van initiatieven voor de samenleving en op het gebied van sport.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Tsja….Leiden heeft altijd de naam gehad dat er niets kon en niets mocht. Maar als ik zie hoe bepaalde evenmenten en festiviteiten nu worden aangepakt denk ik dat de stad weer leeft. Denk aan Serious Request, Leiden Culinair, de IJsbaan, goed voor Leiden!

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Nu ik echt “zelfstandig” ondernemer ben sinds januari, voelt 2013 als een eerste grote uitdaging. Ook al zal er niet direct veel veranderen, de druk om te presteren is alleen maar groter, maar hier voel ik mij prima bij. Onder druk presteer ik het beste hahaha. De bal in de ploeg houden is natuurlijk een veel gehoorde kreet onder ondernemers die lid zijn van diverse business clubs etc., maar ik denk dat hier zeker veel voordeel uit gehaald kan worden.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Blijven investeren! Als je als ondernemer nu durft en kan investeren ben ik ervan overtuigd dat je daar binnen afzienbare tijd de vruchten van kan plukken. Wij als Barendse zijn daarom ook met het aanbieden van CV werkzaamheden begonnen en daarnaast hebben wij onze werkzaamheden uitgebreid met het aanbieden van  kleine onderhoudswerkzaamheden en hiervoor per 1 februari 2013 een timmerman/tegelzetter aangenomen.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Roald Laport, jonge enthousiaste ondernemer met wie ik veel contact heb als medelid in de evenementencommissie van Business Club Leiden, maar ook zakelijk. En bovenal een vreselijk aardige vent.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Te duur. 🙂