Naam: Sjoerd Schipaanboord
Leeftijd: 35
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: samenwonend

Bedrijf/beroep: partner bij creatief bureau Commandos
Werkplaats: Frame Offices Leiden

Website: www.commandos.nl
Linkedin: LinkedIn/SjoerdSchipaanboord
Twitter: Twitter/@schipaanboord
Facebook: Facebook/schipaanboord

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Na jaren als marketing manager gewerkt te hebben, startte ik in 2007 ‘Schipaanboord Marketing Communicatie’. Dit kleine bedrijf groeide jaar na jaar en ondanks “de crisis” kwamen er steeds meer klanten bij. Ik werkte al veel samen met mijn huidige compagnons Ramon, Brant en Koen en besloot na een strategische sessie in september 2012 om onze samenwerking definitiever vorm te geven. Sinds januari 2013 ben ik mede-eigenaar van ‘Commandos’.

Commandos is een creatief bureau met ijzersterke ideeën. We hebben als doelstelling tot de beste in het veld te behoren, door zeer nauw samen te werken met onze klanten. Alleen op die manier halen we de beste resultaten. We werken niet alleen aan marketing-, design- en communicatievraagstukken, maar kijken vooral ook hoe het verkoopteam of de opvolging bij de klant georganiseerd is.  Ons werk moet meer omzet genereren bij onze klanten. Deze nieuwe werkwijze is nu al bewezen effectief. We vliegen een klein beetje onder de rader, maar heel soms worden we zichtbaar en vallen we aan. Ons idee is om zowel vriend als vijand te laten denken: “Who the hell are these Commandos?” en beter nog: “Hoe komen we in contact met ze?

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik laat mensen niet altijd uitpraten.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e baantje. Samen met mijn buurjongen Jeroen had ik als 11 jarige een eigen autowasbedrijf bij ons in de straat. De ene week gebruikten we het water van mijn ouders en de andere week stonden we bij zijn ouders voor de deur te poetsen. We hadden veel vaste klanten en al het geld spaarden we op voor ons jaarlijkse zeilkamp. Ik denk dat ik toen heb geleerd dat je door de winst gelijk te verdelen samen veel meer bereikt. Bij Commandos doen we het nu op dezelfde manier.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Butterflies and Hurricanes‘ van ‘Muse‘. Keihard en het liefst in de auto op de snelweg. Ik kocht het album na werk in Amsterdam en zette het op. Ik weet nog waar ik reed toen ik het voor het eerst hoorde; A44 bij Sassenheim. Wat een drive in dit nummer. Kippenvel tot op het bot en tranen in mijn ogen. Dit is het. Ambitie, vol gas genieten en het beste uit jezelf halen met de mooiste mensen om je heen. Briljant!

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Cityhall in Leiden. De mannen die een stoere stap hebben gezet door voor een Italiaanse kaart te kiezen. Menigeen betwijfelde hun keuze, maar achteraf bleek het een gouden zet. Hulde voor hun inzicht, creativiteit en ondernemerschap.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Leiden is mijn stad. Vooral vanaf het water is het prachtig om te zien. De historische panden, de fijne restaurants en de prettige plekjes maken het heerlijk om in Leiden te zijn. Echt slecht aan Leiden vind ik de onbereikbaarheid van de A4 in de ochtend- en avondspits. Al het verkeer staat vast van en naar de snelweg.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

De strategie blijven volgen die we aan het begin van dit jaar hebben uitgezet voor Commandos. Bouwen aan de stabiliteit van onze onderneming door samen met onze klanten mooie projecten uit te voeren.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Per 1 september a.s. verhuizen we naar Frame Offices op het Kanaalpark. De sfeer in het nieuwe pand is super. Vanuit hier professionaliseren wij onze dienstverlening op het gebied van branding, strategy, corporate design, online media, public relations en copy. Kom gerust bij ons langs of bel voor een afspraak bij u op kantoor. Wij maken graag kennis met u en presenteren u vrijblijvend onze visie op uw business case.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Rogier Bruin, inONE Leiden. Ondernemer die tijdens zijn studentenbaan een probleem erkende, daar op afstudeerde en vervolgens een bedrijf heeft opgebouwd. Ik ben heel benieuwd hoe hij het vindt om samen met zijn broer te werken.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Volgens mij zijn het boefjes. Maar ik vind het prachtig om te zien hoe zij in staat zijn om de wereld van twee kanten te bekijken en dat helder te formuleren.