Naam: Eric-Paul Sanders
Leeftijd: 36
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: Gelukkig met José en zoontje Xavi

Bedrijf/beroep: Samen met vader en broer eigenaar van Sanders wijnkopers en BUBB Royal
Werkplaats: Leiden

Website
: www.sanderswijnkopers.nl en www.lebubb.com
Twitter: Twitter/@ericpaulsanders
Facebook: Facebook/ericpaul.sanders

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Samen met vader en broer eigenaar van Sanders wijnkopers en BUBB Royal.

Sanders wijnkopers is in 1966 opgericht door mijn grootvader en is in de jaren uitgegroeid tot een landelijk opererende importeur van kwaliteitswijnen, die vooral aan de Nederlandse top-horeca en enkele gespecialiseerde wijnhandelaars levert.

BUBB Royal en het daarbij behorende concept “…for sparkling people” is onze Premium Crémant waarmee we met name internationaal aardig beginnen mee te doen.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik ben erg perfectionistisch, soms te, en dat kan voor anderen best moeilijk zijn.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e aankoop en 1e wijze les: als klein jongetje kocht ik van mijn eerste vakantiegeld een gigantische opblaasdolfijn. Tegen de wijze les van mijn vader in, moest en zou ik hem al opblazen voordat we bij de zee waren. Onderweg naar zee liep ik tegen een Aloe Vera plant aan en de dolfijn was lek.
Ik kreeg geen nieuwe van mijn ouders. Goed naar je vader luisteren is de wijze les die ik Xavi nu ook al meegeef 🙂

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Ik zou het liefst een muziekstuk kiezen, maar dat vind ik echt te moeilijk. Ik hou van zoveel verschillende soorten, daar is geen beginnen aan. Dus misschien moet ik het wat dichter bij mezelf houden.

En wat betreft kunst:
Zoals menigeen weet organiseren wij elke twee jaar hét wijnfeest van Nederland: “De Paulée van Leiden“, tijdens de viering van Leidens Ontzet, een hele kunst om te organiseren. Een geweldig feest waarbij wij voor de hutspot en de wijnen zorgen, maar onze gasten ieder ook een bijzondere fles meenemen naar Leiden om deze te genieten met de tafelgenoten van die avond.

Dit feest is geïnspireerd door de Paulée van Meursault in de Bourgogne. Een ongekend feest, dat je een levenlang bijblijft, omlijst door ’s werelds allermooiste wijnen. Toen ik daar te gast was, dacht ik; dat moet ook in Nederland!

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

DZB. Mensen aan werk helpen ondanks een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking. Of mensen die er om een andere reden niet zelfstandig in slagen aan een baan te komen. Dat vind ik nobel.

en

OOZOO. Het maakt me trots als ik in het buitenland loop en in de etalage zo’n mooi horloge zie liggen waarvan ik weet dat het uit Leiden komt.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik ben écht gek op Leiden. Ben een Leidenaar in hart en nieren, dus Leiden kan voor mij niet veel fout doen. Toch zijn er twee punten: Ik erger mij rot aan het feit dat veel mensen hun afval maar gewoon op straat dumpen. En wat betreft het tweede punt: Het mag van mij nog wel wat uitgesprokener: Leiden heeft prachtige gebouwen, zet die ’s avonds in de schijnwerpers, zoals ze in Parijs doen.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

De internationale weg die we met BUBB Royal zijn in geslagen fundament geven.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Vergeet niet te genieten van de kleine dingen, want die zijn toch vaak het allermooist.

En natuurlijk: KEEP SPARKLING!

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Bob Meijer, (die samen met Johan Klerks de Brasserie groep bestiert). Een vriend van me die ik bewonder om z’n enthousiasme en passie. We delen een gezamenlijke filosofie: “Iets moois en memorabels doen is het belangrijkst. Dat je er dan met een beetje geluk ook nog geld mee kan verdienen is mooi meegenomen

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Heerlijk, vooral met een beetje slagroom. 🙂