Naam: Marco van Leeuwen
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Wassenaar
Burgerlijke staat: ongehuwd/samenwonend

Bedrijf/beroep: DTP’er Ping-pong Design, Eigenaar MVL-Design, Eigenaar Wassenaarders.nl
Werkplaats: Wassenaar/Rotterdam

Website: www.pingpongdesign.com / www.mvl-design.nl / www.wassenaarders.nl
Linkedin: LinkedIn/marcovan1eeuwen
Twitter: Twitter/marcovan1eeuwen
Facebook: Facebook/marcovan1eeuwen

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik werk nu 3 jaar bij ping-pong Design als DTP-er. Naast deze baan heb ik mijn eigen (web)design bureau MVL-Design en werk hier intensief samen met Daphne de Mooij (splinterview #13). Ook ben ik in 2010 de website www.wassenaarders.nl gestart deze website is DE website van Wassenaar. Op de site kan men het nieuws, event, bedrijven etc. van Wassenaar vinden.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik kan moeilijk nee zeggen, dus dat kan soms weleens iets te veel werk opleveren…

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e aankoop. Dat gaat dan over mijn 1ste grote aankoop. Dat was een breedbeeld TV die ik tijdens mijn baantje bij AH bij elkaar heb gespaard. Daar was ik toen erg trots op!

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Ik ben echt een filmliefhebber dus heb wel een aantal film die echt indruk op me hebben gemaakt. Graag licht ik er 1 toe die ik laatst heb gezien dat is Jägten, een Deense film over een klein dorp waar een mannelijke kinderopvang medewerker word beschuldigt van kindermisbruik. Zodra dit bekend wordt in de hechte samenleving wordt hij totaal uitgespuugd. Deze film heeft een onwijze indruk op me gemaakt en is denk ik een van de beste films van de afgelopen jaren en raad iedereen aan om hem te zien!

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Mooijontwerp van Daphne de Mooij, Daphne en ik hebben samen gewerkt bij Euro RSCG Bikker en sinds zij op haar eigen benen is gaan staan hebben we heel wat projecten samen gedaan en we vullen elkaar goed aan. Zij maakt de schitterende ontwerpen die ik vervolgens omzet naar een website.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik ben geboren en getogen in Wassenaar en vind dit een heel mooi dorp. Je hebt mooie natuur, alle winkels die je nodig hebt en je ben zo in Leiden of Den Haag, lekker centraal.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Ik hoop mijn website Wassenaarders.nl nog een stapje hoger te krijgen, nog een groter bereik te halen.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Aan alle (Oud)-Wassenaarders neem eens een kijkje op Wassenaarders.nl! En wilt u een fantastische nieuwe site of wilt u advies over social media, neem contact op of kijk even op www.mvl-design.nl.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Ik wil graag Heleen Ogier van heleenogier.nl aandragen. Wij werken veel samen voor Wassenaarders.nl, zij is een zeer goede tekstschrijfster.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Ik heb nog nooit met een advocaat te maken gehad, dus kan ik niet over oordelen!