Naam: Nicole Carvajal
Leeftijd: 64
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: getrouwd

Bedrijf/beroep: kunstenaar/schilder
Werkplaats: atelier aan huis

Website: www.nicolecarvajal.nl en www.carvajal.exto.nl
Linkedin: LinkedIn /N.Carvajal
Twitter: Twitter/muyartista
Facebook: Facebook/Nicole Carvajal Manieu

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik ben geboren in Santiago de Chili en woon al meer dan 35 jaar in Nederland. Ik ben afgestudeerd op de Rietveld Academie te Amsterdam. Ik neem mijn werk heel serieus en geniet ervan. Ik doe gemiddeld 2 tentoonstellingen per jaar. Ik heb twee dochters en ben getrouwd met Klaas Jan. Ik woon al 25 jaar in Leiden.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik wil graag mijn zin doordrijven, maar ik ben zachter geworden in de loop der jaren.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

Mijn eerste prestatie van formaat is toen ik besloot een brief te sturen naar de Lakenhal, om te zeggen dat ik mijn werk goed vond voor het museum en dat het een atelierbezoek waard was. Prompt kreeg ik  atelierbezoek van de conservator en ze kocht twee grote schilderijen voor de collectie moderne kunst.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Toen ik een tentoonstelling van modeontwerpster Vivienne Westwood zag ,waar zij jurken met vullingen bij de heupen liet maken, zodat het leek dat de dunne modellen hele smalle tailles hadden, vond ik dat geweldig! Het ging over de uitstraling en het effect van zo’n kunstgreep daarop. Datzelfde zie ik bij de serie ‘Mad Men’. Er is daarin een secretaresse die ook een figuur heeft, waarbij vulling een rol speelt. Ik kijk vaak naar mannen, maar een toupetje is ook niet alles! Ik gebruik vaak schoudervullingen, maar dat werkt weer heel anders. Het geeft een ouderwetse “power-look”!! Mijn werk gaat vaak over het uiterlijk, maar dan met een heel andere lading, het binnenste.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Scheltema , als restaurant, als kunstzinnige plek en als multidisciplinair gebouw, daarom.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Leiden is niet groot en heeft veel musea, mooie wijken, veel restaurants, jonge en oude mensen. Midden in de Randstad, met veel groen, boerderijen en molens, Schiphol, Den Haag en Amsterdam te bereiken in 20 minuten,goede ziekenhuizen als je ziek wordt, dicht bij de zee…te veel om te noemen. Ik hou van Leiden, van zijn muurgedichten, de Hortus, ARS AEMULA NATURAE (kunstenaarsvereniging en academie). Slecht is het dat er Kolossale en lelijke bussen door de Breestraat rijden en de lucht vervuilen, de fietsers terroriseren en dat het er weinig toe doet wat de burger denkt of wil. Volgens mij zijn onze plaatselijke politici een beetje ondermaats.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je  daarbij kunnen helpen en hoe?

Ik zou heel graag een CBK terug in Leiden willen! Maar het is een oude wens…mijn doel is vooral verder mijn werk te laten zien en te verkopen. Ik denk bijvoorbeeld aan het gebouw van ACHMEA, als ik daar onder langs ga zie ik mooie tentoonstellingen, of bij het LUMC idem dito. Maar zo werkt het niet, je moet daar een connectie hebben. Het CBK was een goede intermediair voor ons kunstenaars.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Ik zou de lezer willen vragen naar mijn website te gaan, kijken naar mijn werk www.nicolecarvajal.nl,   mijn telefoon nr. is: 071- 5219160. Mijn werk is niet duur en ook niet goedkoop, en ik kan altijd de koop in termijnen regelen.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Ik zou graag Sonja Hunefeld (Goudsmid) willen aandragen, haar werk is te zien bij Galerie ZÔNE, Zij maakt zeer speciale juwelen, met een enorm gevoel voor vorm en stijl, zij is jong en moet zeker meer aandacht krijgen!!

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Ik ken alleen maar aardige advocaten, maar ik heb ze nog niet beroepsmatig meegemaakt.