Naam: Victor Schermer Voest
Leeftijd: 31 jaar
Woonplaats: momenteel geen woonplaats (antikraakpand ben ik sinds 15 oktober uit)
Burgerlijke staat: vrijgezel

Bedrijf/beroep
: onder meer eigenaar van VICS Surfschool
Werkplaats: Noordwijk

Website
: www.surflesnoordwijk.nl
Facebook: Facebook/surflesnoordwijk.nl

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Positieve dude die zo enthousiast over golfsurfen is dat hij al jaren de hele wereld rondreist op zoek naar de beste surfspots. Ik werk in de zomer op het strand van Noordwijk met mijn surfschool en in de winter ben ik zo vrij als een vogel…

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik vergeet vrij veel en werk niet vaak volgens plan, waardoor het regelmatig chaotisch overkomt.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e zoen: mijn eerste zoen was geloof ik al op vrij jonge leeftijd. In ieder geval was het in de basisschooltijd, ik was een ventje van 11 of 12 jaar oud ofzo. Zij was een paar jaar ouder dan ik. We zoenden in de zomer en ik was verliefd. In het nieuwe schooljaar  maakte ze het uit en barstte ik in tranen uit.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

De schrijver: ‘Eckhart Tolle’ heeft mij tijdens mijn reizen laten ervaren hoe het is om de constante stroom van gedachten tot rust te brengen en vervolgens echt diep in het hier en nu te zijn. Je lichaam van top tot teen te voelen en om diep in contact te staan met de natuur/omniversum en met je ware zelf, los zijn van al je gedachtes is één van de allermooiste ervaringen ever! Vetter dan alle surftrips bij elkaar…

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Branding Beach Club. Als je een lekker plekje hebt gevonden dan zorgt De muziek en styling van de zaak dat je in dat lekkere vakantiegevoel terecht komt en tegelijkertijd het speciale gevoel laat ervaren hoe mooi het strand en onze Noordzee is.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Het goede aan wonen en werken in omgeving leiden is dat we dichtbij het strand wonen. Het slechte aan wonen en werken in deze omgeving is het verkeer. Het duurt soms zo lang om van A naar B te komen en parkeren vind ik steeds duurder worden. Oplossing: goedkoper kunnen parkeren op grotere plekken en dan vandaar uit “on THE spot” opties. Veel meer mini busjes waarbij iedereen kan instappen en uitstappen zonder haltes, in plaats van dure taxi- of buslijnen, die je dan weer moet zoeken en daar vaak ook nog eens lang op moet wachten en vervolgens dan ook weer een pasje voor nodig hebt, die je ook weer moet opladen. Gewoon ‘jump in, jump out’ is mijn mening.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Aankomende 5 maanden weer de wereld rondreizen. Vervolgens mijn surfschool uitbreiden met nieuwe bezigheden, zoals surfcamps voor Kids, en surftrips voor volwassenen organiseren etc.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Kom langs bij mijn surfschool! Alleen, met vrienden of met je kids! Ik laat je de kick van het golfsurfen ervaren!

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Een boswachter, een slager, het maakt me niet uit, zolang de persoon maar leuk vindt wat hij of zij doet.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Advocaten zijn lichtwerkers, ze zorgen tijdens lastige momenten in je leven om er het beste van te maken.