Naam: Michel Verplancke
Leeftijd: 42 jaar
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: getrouwd, vader van dochter 14 en een zoon van 10

Bedrijf/beroep
: Ambiance Zonwering Verplancke
Werkplaats: Hoge Rijndijk 197, Zoeterwoude-Rijndijk

Website
: www.ambiance-zonwering.nl/verplancke 
Linkedin: LinkedIn/Michel-Verplancke
Twitter: Twitter/@AZVeBuitenleven
Facebook: Facebook/ambiance.verplancke

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Samen met mijn vrouw ben ik eigenaar van Ambiance Zonwering Verplancke. Een zonweringsbedrijf met een historie van ruim 20 jaar en nu gevestigd in Zoeterwoude samen onder 1 dak met Horizon Tuinmeubelen. Hard werkend om ons bedrijf verder te ontwikkelen zodat wij door kunnen in de nieuwe werkelijkheid, in mijn ogen is er geen sprake meer van een crisis.

Mooie oplossingen creëren voor onze klanten, raamdecoratie voor binnen en terrasoplossingen voor buiten, zodat ze langer van het buitenleven kunnen genieten. Dat is met het voorjaar van 2013 weer een mooie uitdaging. Dus niet alleen zonweren maar regen- en windweren krijgt steeds meer aandacht in gesprekken met onze klanten. Met ons assortiment van terrasoverkappingen en vouwdaken met alle daarbij horende accessoires kunnen wij dit meer dan uitstekend invullen. Voor mij zijn sfeer, een klantgerichte persoonlijke benadering, ontzorgen, innovatief en trendvolgend de belangrijkste pijlers van mijn vak. Daarnaast hou ik van afspraak is afspraak!

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Altijd in controle willen zijn, wetende dat dit een utopie is, maar toch elke keer weer blijven proberen.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e aankoop: Toyota Landcruiser, 1e 2e hands auto gekocht van een vriend veel te groot en niet handig in de stad, maar wel erg leuk. Goede herinneringen aan!

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Pizza, 7 jaar geleden voor het eerst in Italië geweest. Was meteen verkocht. Daarvoor had ik het motto, nooit 2 jaar achter elkaar naar hetzelfde land. Na de zomer van 2007 niet meer naar een ander land geweest. Heerlijk eten en fantastische wijnen. Helaas is de pizza in veel Nederlandse pizzeria’s niet echt lekker. Vorig jaar heb ik van mij vrouw en kinderen voor mijn verjaardag een echte pizza steenoven gekregen. Sindsdien met een beetje lekker weer halen we Italië in onze achtertuin en kunnen we vaker dan 2 weken per jaar genieten van onze Italiaanse droom.

Een pizza bianco met dunne schijfjes aardappel en rozemarijn. Als de pizza uit onze oven komt dan beleggen met een mooie parmaham en rucola. Daarna een paar drupjes truffelolie en zeezout. Zo lekker!!!

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Op dit moment vind ik het meest opvallende bedrijf Goeiemode.nl van Lennart Koopmans en Alexander van Nimwegen. Zij laten zien dat in deze tijd het ook andersom kan; van internet/webshop naar hun fysieke winkel de FashionQclub aan de Baanderij in Leiderdorp. Mooi hoe zij in deze tijd tegen de stroom in roeien en succes hebben. Mijn complimenten!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Om te beginnen het negatieve: Beslissing nemen. Het Aalmarkt project is daar een negatief voorbeeld van. Ik weet nog dat mijn vader daar in de werkgroep zat, dat is meer dan 20 jaar geleden. Het uitstellen van dit soort beslissingen is slecht voor de stad. Leiden, neem sneller een beslissing, handel ernaar en ga verder. Dat is duidelijker voor alle betrokkenen en de stad kan dan verder.

Het positieve: Natuurlijk de oude historische binnenstad, vooral rond de Nieuwe Rijn en Botermarkt vind ik erg gezellig. Op marktdagen en rond de kerstdagen is het bijna een Anton Pieck schilderij, geweldig. Ik woon zelf in de nieuwe wijk Roomburg in Leiden, heerlijk rustig ideaal voor gezinnen met kinderen en binnen 5 minuten op de fiets in de stad en met de auto, ben je binnen een half uur in de andere grote steden.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Dat er meer positivisme komt in het land. Al die praat/ouwehoer programma’s met de zogenaamde specialisten met alleen maar negatieve berichten over onze economie. Besteed meer aandacht aan de goede dingen. Daar krijgen mensen meer energie van en hebben ze iets om naar toe te werken. De media is in mijn ogen nu een grote oorzaak van het negativisme, maar ze zijn ook degene met de meeste middelen in huis om positief nieuws te brengen en de wind te keren.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Wees positief. Een vriend van mij heeft als stopwoordje(s): ‘komt goed!!’ En dat is ook zo.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Jacqueline van Diemen, positieve hardwerkende vrouw voor gezin en bedrijf Van Diemen Sloopwerken en altijd vol ambities.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Gelukkig zowel privé als zakelijk nog nooit met een advocaat te maken gehad. Dus ik heb geen mening gebaseerd op ervaring. Ik heb altijd het idee dat je advocaten een beetje kunt vergelijken met architecten (in mijn werk wel regelmatig mee te maken). Beetje eigenzinnig, eigenwijs en  nadrukkelijk aanwezig. Er zullen er net zoals in elk beroep, slechte en goede tussen zitten.