Naam: Lisbeth Kampschreur-Tijssen
Leeftijd: 1975
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: Gehuwd

Bedrijf/beroep: Eigenaar van Tijssen Watersport
Werkplaats: Leiderdorp

Websitewww.tijssenwatersport.nl
LinkedinLinkedIn/LisbethKamschreur-Tijssen
TwitterTwitter/TijssenWS
FacebookFacebook/Tijssen-Watersport

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik ben Lisbeth Tijssen; opgegroeid in Zoeterwoude. Onze ouders hebben daar aan de Oude Rijn altijd een jachtwerf en een watersportwinkel gerund. Al vroeg wist ik daardoor wat ik wilde…. De watersportwinkel voortzetten! Nu jaren later is die droom uitgekomen aan dezelfde Rijn op de  Baanderij in Leiderdorp. Tijssen Watersport is én blijft een feit!

Doordat ik altijd bezig ben met het leuker-, mooier-, beter- en groter te maken van het bedrijf zie ik soms zelf niet meer hoe waanzinnig gaaf en ruim gesorteerd de winkel eigenlijk al is…  Pas wanneer anderen mij daarop wijzen raak ik ontroerd en ben ik beretrots op wat we bereikt hebben in de afgelopen jaren met het team!

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Dat ik soms geen besef heb van de tijd… Ik volg in alle opzichten mijn hart en vind ook alles leuk (nou ja bijna alles dan). Ik ga helemaal op in wat ik doe, dat kan zijn in mijn werk, maar ook de aandacht voor onze kinderen of het plezier in sporten. Tja en er zitten maar 24 uur in een dag… Ik zou misschien nog efficiënter kunnen zijn zodat ik wat beter op tijd naar bed kan.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e baan(tje); Natuurlijk bij mijn ouders op de jachtwerf; bootjes schoonmaken enz. Wij kregen nooit zakgeld, maar moesten daarvoor werken. We zijn nooit iets tekort gekomen hoor en hebben daardoor de waarde van geld en werken leren inzien. Ik weet nog goed dat we in de zomervakantie de winkel verhuisd hadden naar een tijdelijke ruimte i.v.m. de nieuwbouw in Zoeterwoude, we zijn tijdens die verhuizing geen dag dicht geweest. Toen de klus klaar was vroeg mijn moeder wat we het allerliefst wilden… Mijn zusje en ik kregen toen onze eerste paar skeelers (in die tijd toeterde de auto’s nog naar ons als ze ons zagen rijden). Láter bij mijn eerste echte baantje, bij Ton Elderhorst die de sportzaak “Match” op de Breestraat had, barstte de hele inline skate- bom écht los en verkocht ik skate’s aan de lopende band!

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Mijn grote passie is natuurijs! Ik heb in zeer ernstige vorm last van schaatskoorts;  zodra het kwik daalt doe ik geen oog meer dicht. Ik heb een wekkerradio die de buitentemperatuur op het plafond projecteert. Ik lig dus echt het ijs dik te kijken… Struin heel internet en twitter af waar er geschaatst kan worden. Gelukkig kan ik in de winter makkelijker weg uit de winkel en spring dan direct in de auto om als eerste op de ijzers op het ijs te zijn. Ik heb een hele groep vrienden om mij heen waarmee ik in de zomer iedere week  een avond mee op de skeelers en waarmee we in de winter heel wat kilometers op het ijs maken. Ik ga eigenlijk nooit naar de ijsbaan. Het buiten, op natuurijs door de polder rijden in de cadans van een “treintje” achter de grote mannen aan… dat vind ik echt het leukste wat er is! En natuurlijk is dé Elfstedentocht mijn ultieme droom; dit jaar was ik voor het eerst van mijn leven officieel ingeloot voor de tocht der tochten.  Maar helaas, het heeft niet zo mogen zijn…. Ik heb wel twee weken lang iedere dag op natuurijs kunnen rijden! En in september rijden we de zomerse editie van de Elfstedentocht op skeelers!

Eigenlijk zijn watersport en wintersport beiden mijn passie;  ‘Snow is only frozen water!

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

De Braziliaanse ijssalon Roberto’s die in de winter stamppotten en soep verkoopt in de Koornbrugsteeg. En Vishandel Atlantic op het Levendaal die door de Turkse familie Tagi wordt gerund en al jaren de hoogste ogen gooit met dé Haringtest! Dat vind ik gewoonweg geweldig. Zeker omdat je het niet verwacht; toppunt van integratie!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

‘Leiden wat ben je mooi, met je singels en je grachten….’ Dat lied beschrijft precies hoe mooi Leiden eigenlijk is. Ik zou niet weten waar ik naar toe zou willen verhuizen. Leiden heeft álles, Leiden Rock’s! Binnen 10 min, maakt niet uit welke kant je op gaat, zit je in de polder! En of je nu naar Den Haag, Amsterdam of Rotterdam wilt, het is allemaal even ver rijden. Wij zitten er precies tussenin! De hoeveelheid water is natuurlijk fantastisch en het strand is ook om de hoek! En dan de keuze aan theater en cultuur wat allemaal tussen die singels is te vinden en dan nog de leuke muzikale en sportieve evenementen. Ook op culinair niveau ligt alles op fietsafstand, ideaal dus! Soms is het zelfs een beetje te veel leuke dingen in één weekend… jammer dat bijvoorbeeld dit jaar de Museumnacht en Schemerstad tegelijk zijn.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Mijn doel om de leukste, best gesorteerde en grootste watersportwinkel van de regio te zijn is al aardig gerealiseerd. En het is de kunst om dat te blijven. Maar ook op het web kunnen we niet achterblijven. We zijn ons nu op de webshop aan het storten, en die willen we uitbouwen tot een serieuze en goedlopende en laagdrempelige shop. Met name op het gebied van “spare parts”. Dat klanten,  waar ze ook zijn, die ene pakking voor hun toiletje of (technisch) onderdeeltje voor de boot kunnen vinden, de basis van de webshop staat en werkt al. Momenteel zijn we druk doende om de shop te vullen met artikelen. Ik weet heel goed wat ik wil, maar kan daarbij zeker advies gebruiken over hoe ik dit moet aanpakken om verder te groeien en te professionaliseren.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Ga het water op! Laat je verrassen door de prachtige omgeving waar we wonen! Vanaf het water ziet alles er heel anders uit (dat is écht zo!). Je komt direct tot rust! Vaar eens een rondje over de Kaag en pak een terrasje, je hebt dan direct een vakantiegevoel. Maar niet alleen de omgeving waar we wonen, dat geldt eigenlijk voor heel Nederland. Mensen gaan overal naar toe, maar zijn bijvoorbeeld nog nooit op Ameland geweest… Als je zelf geen boot hebt, zijn er genoeg adresjes waar je er eentje kan huren (met of zonder schipper). Om de traditie voort te zetten wil ik ook graag de jeugd enthousiast maken voor de watersport… probeer eens een zeilkamp bijvoorbeeld! Weer of geen weer; succes verzekerd! Ik heb zelf jarenlang lesgegeven en promoot nu nog steeds aan alle kanten de liefde voor het de watersport, door aan diverse evenementen deel te nemen, verhuis soms de halve winkel naar een evenement op locatie en geef in de avonduren workshops in de winkel en clinics om de kennis van de producten over te dragen. Ook zijn we  een officieel stageadres voor scholieren.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

De broers Gijs en Laurens Vrind van Geen Punt Makelaardij! Zij hebben het geweldig project “Frame Offices” zojuist gerealiseerd en daar moet gewoon meer bekendheid aan worden gegeven. Ik denk dat ze zelf te bescheiden zijn daarom geef ik hun graag daarvoor dit podium. Hun project is helemaal klaar voor de toekomst! En het “nieuwe” ondernemen. Ik vind dit soort initiatieven geweldig en toont lef; zeker in deze tijd!

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Volgens mij, voor Tijssen Watersport, zijn ze een ideale doelgroep! Ik denk dat er een heleboel advocaten met een bootje zijn. En als ze nog geen klant zijn moeten zeker eens langskomen! Je kunt zelfs met je bootje voor de deur afmeren. En laat je verrassen door het veelzijdige assortiment!

De koffie staat klaar!