Naam: Heidi Olijerhoek
Leeftijd: 43
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: getrouwd

Bedrijf/beroep: ondernemer
Werkplaats: Leiden/Amsterdam

Website: www.babassu.nl en www.babassubrands.com
Linkedin: LinkedIn/HeidiOlijerhoek
Twitter: Twitter/@babassuspa
Facebook: Facebook/babassu skin&spa

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik neem vaak beslissingen op basis van gevoel maar als je achteraf de grote lijnen ziet, zit er wel degelijk een visie achter. Naast zakelijk succes vind ik het minstens zo belangrijk dat ik op een leuke manier samenwerk met mijn team en dat wij onze klanten een positieve ervaring bieden. Ondernemen moet ook uitdagend en inspirerend zijn.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Eigenwijs en impulsief.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e baan(tje). Ik ben opgegroeid in een dorp en ben de jongste uit een gezin van 4 dochters. Mijn ouders stimuleerde ons al jong om een baantje/klusjes te doen na schooltijd of op zaterdag. Op mijn 12e nam ik de krantenwijk van mijn zus over. In schoolvakanties werkte ik bij een tuinder in een kas en op de bloemenveiling.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Voor mij is de zangeres Catpower echt een ontdekking. Zij heeft een rauw, maar toch sensueel stemgeluid dat mij soms raakt tot in de ziel. Zelfs van een platgezongen cover als New York van Frank Sinatra weet zij nog een onherkenbaar eigen nummer te maken. Zo mooi!!!

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Ik heb bewondering voor ondernemers die hun grenzen verleggen (soms zelfs letterlijk) zoals de Leidse horecaondernemer Richard van Leeuwen, die nu een Harbour Club opent op Ibiza. Of Mark Lothmann, oprichter van OOZOO horloge’s, die inmiddels in een groot deel van Europa actief is!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Het invoeren van de blauwe zone is een ramp voor de Leidse ondernemers. Zeker als er ook nog eens geen goed alternatief geboden wordt.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Dat omzet, service en kwaliteit stabiel blijven in beide filialen. Nieuwe kansen blijven zien om te blijven groeien en ontwikkelen. Ik heb veel steun aan mijn partner Raoul, die naast zijn eigen bedrijf in de reclame ook heel actief is binnen Babassu skin&spa en Babassu Brands.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Stuur Jelle Splinter (jelle@splntr.eu) een e-mail met een kort (enkele zinnen) “juridisch sluitend” betoog, waarom jij een Wake-up call treatment bij Babassu verdient. Ik geef één zo’n treatment weg bij voldoende animo en bij een geweldig antwoord.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Rob van Ruiten van het bedrijf van Ruiten antiquair aan het Kort Rapenburg. Een bedrijf van vader op zoon, veel kennis van zaken met een enorme passie en enthousiasme!

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Een noodzakelijk kwaad (geciteerd door Raoul).