Naam: Jennefer Verbeek
Leeftijd: 39 jaar
Burgerlijke staat:  ongehuwd

Bedrijf: JENNIG, organisatie  Culturele projecten, supervisie en coaching
Werkplaats: Leiden, Aalmarkt 15b, kantoor Peen en Ui

Website: www.jennig.nl en  www.peenenui.nl
Linkedin: LinkedIn/JenneferVerbeek
Twitter: Twitter/jennigejennefer en Twitter/peenenui

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik ben ZZP’er, JENNIG, aan de slag bij en deel van Peen en Ui: een stichting met Leidse ondernemers uit de culturele sector. We bedenken, initiëren en organiseren culturele projecten die  verrassen en verbinden. Ik breng gemotiveerde mensen/professionals samen in projectteams waarmee we de ideeën realiseren. Met een duidelijke structuur houd ik overzicht en blijft er ruimte om ook die éne kans die voorbij komt  nog te pakken. Wil je de projecten zien? Kijk op www.peenenui.nl!

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Omdat ik gewend ben me snel aan te passen aan een veranderende situatie vergeet ik soms stil te staan bij mezelf. Dan kom ik er te laat achter dat ik veel werk verricht voor anderen waarin ik zelf niet meer zichtbaar ben.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e baantje/1e prestatie van formaat: ik ben begonnen als jongerenwerker in Dordrecht.  Eind jaren 90 was daar van alles aan de hand met jongeren. Schietpartijen, inbraken, bedreigingen. In die hete zomer organiseerde ik de zomerspecial. Die eindigde in de “Urban Street-art Meeting” in het skatepark onder de spoorbrug.  300 skaters, graffitischrijvers,  rappers, hiphoppers en hangers vierden daar, in volledige harmonie, een fantastisch feest. Daar denk ik nog met plezier aan terug.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Ik ben een groot fan van, wat ik noem,” apparatenkunst”. Ik zag laatst bij “ Art at the Warehouse” in Rotterdam Theo Janssen zijn “Strandbeest” demonstreren en toelichten. Fantastisch! Enorme gevaartes die  zich autonoom voortbewegen door de wind op het natte strandzand. De strandbeesten zijn niet alleen wonderschoon, maar zeggen ook iets over de natuur, de maatschappij en wij. Je kunt ze bekijken! Deze zomer wandelen ze, op eigen houtje, van de Scheveningse haven naar Kijkduin en terug. www.strandbeest.com.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Wij hebben met Peen en Ui vaak mogen samenwerken met woningstichting Ons Doel. Wat ik heel prettig vind is dat zij goed bereikbaar zijn, toegankelijk, niet oeverloos uitleg of bedenktijd willen en niet bang om eens iets nieuws te proberen. Fijn!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik heb in Leiden vooral te maken met de culturele sector. Ik vind het mooi om te zien dat, als er weer iets nieuws wordt bedacht binnen kunst, cultuur, creativiteit en samenhang en er weer meegedacht en gewerkt moet worden,  veel makers altijd weer de moeite nemen om te komen. Lastig daaraan vind ik, dat de mening- en medewerking-vragers (die zelf meestal een mooi honorarium krijgen) daardoor wat  verwend zijn geraakt en niet altijd bedenken dat dit voor makers tijd is waar ze niet voor betaald worden. Hier zijn gelukkig een paar hele goeie uitzonderingen op!

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Nu ik 3 jaar als zelfstandig ondernemer aan het werk ben, wil ik me heroriënteren op de toekomst, gericht op het waarderen en zichtbaar maken van mijn deskundigheid. Ik merk dat het bepalen van waarde in het algemeen een actueel thema is, vooral in het licht van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.  Ik lees hierover,  ga eens naar een lezing of zoek  kennis op andere plekken.  Uiteraard ga ik hierover graag met collega’s in gesprek!

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Peen en Ui heeft net een expositie georganiseerd in samenwerking met Stadspodia Leiden in de Stadsgehoorzaal. 9 makers (www.openmakers.nl) laten tot juli hun werk zien. De werken zijn geselecteerd uit 70 werken ingediend door 30 makers uit het OPEN|Makers netwerk. De expo is een fijn voorbeeld van de variëteit en originaliteit van dit netwerk van makers, dus als je eens een mooi concert bezoekt in de Stadsgehoorzaal, loop even een rondje door het gebouw en laat je verrassen!

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Ik zou heel graag Danny Molenaar van Levend Lijf willen aandragen, mijn nieuwe maatje in Peen en Ui. We werkten afgelopen najaar intensief samen voor het project “Van de Straat”. Dat was fantastisch! Danny is een theatermaker met een creatief en beeldend brein die echt van aanpakken weet. Hard werken niet omdat het moet, maar omdat hij ervan geniet zoveel mogelijk uit zichzelf en anderen te halen. Dat werkt enorm inspirerend!

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Ik zie nu vooral Moszkowicz voor me. Dat is niet zo positief , die zou ik de zorg van een cactus niet eens toevertrouwen. Maar toen een kennis van mij  te maken had met een vervelend arbeidsgeschil is zij heel fijn geholpen door de advocaat.  Ach, het zijn net mensen. Met een heel fijn uurloon. Dat dan weer wel 😉