Naam: Anne-Marie Wijnekus
Leeftijd: 33 jaar
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: Getrouwd

Bedrijf/Beroep: VIN ET BISE – Freelance event producer & Weddingplanner
Werkgebied: Heel Nederland

Website(s)www.freelanceproducer.nl en www.trouwenzuidholland.nl
LinkedInLinkedin/annemariewijnekus
Pinterest Pinterest/vinetbise

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Als freelance producer ben ik de spin in het web van een evenement en zorg ervoor dat alle betrokken partijen weten wanneer ze waar moeten zijn en wat ze dan moeten doen. Dit doe ik voornamelijk bij grootschalige publieksevenementen en theaterproducties, waarbij je kunt denken aan Toppers in Concert, de Open Dag van Feyenoord en theatertouren van bijvoorbeeld  Frans Bauer, Ivo Niehe of Sesamstraat.

Daarnaast ben ik ook weddingplanner. En dat is zo bijzonder!

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Mijn slechte eigenschap is een gevolg van mijn beste eigenschap. Voor een project zet ik me graag 100% in, met het gevaar mezelf en mijn grenzen daarin te verliezen.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e prestatie van formaat. Mijn eerste grote productie waren de kerstconcerten van Frans Bauer in het Gelredome. 3 keer een uitverkocht Gelredome, ruim 80.000 bezoekers en shows waarin werkelijk alles uit de kast werd getrokken; een ledscherm van 500m2, de opening met 3 echte kamelen, kerstmannen die uit het dak kwamen abseilen, een indoor kunstijsbaan met schaatsende kindjes gekleed in Anton Pieck stijl, een groot koor, danseressen, een opblaasbare sneeuwpop van 8 meter, een cadillac on stage, Frans die in een koetsje door de lucht vloog. Het was een waanzinnig spektakel en gaf een enorme kick! Vanaf dat moment wist ik zeker dat dat was wat ik wilde doen. Mijn eerste en beste wijze les toen was: Neem een beslissing en doe iets!

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Dat kan maar over één kunstwerk gaan! Een schilderij van Selwyn Senatori (www.selwyn.nl) dat, op verzoek van mijn man, speciaal voor ons is gemaakt. Het schilderij vat alles samen, het uitzicht vanaf ons dakterras in Leiden op de Hooglandse kerk, met de nadruk op het torentje van de kerk, een goede fles champagne en de tekst; diving into the deep together. Een bijzonder schilderij met een speciale betekenis, want dat torentje is de plek waar ik ten huwelijk werd gevraagd met oesters en champagne en uitzicht over heel Leiden! Geweldig dat dit speciaal voor dit moment voor ons is gemaakt. Een prachtig schilderij wat een pronkstuk is in onze woonkamer.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Er zijn veel goede/bijzondere/noemenswaardige ondernemers in Leiden en dat vind ik erg leuk! Zoals bijvoorbeeld de veelzijdige en prachtige Stadsgehoorzaal, Restaurant DeLaSoul met het superleuke concept ‘Build your burger’ op zondag en natuurlijk AutoRent HuurMij. Dat is het bedrijf van mijn man en ik ben enorm trots op hen, omdat ze de afgelopen jaren wisten te groeien naar 5 vestigingen in de regio en ontzettend scherp inspelen op de (verschillende) behoefte(s) van de klant.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Voor mijn activiteiten als freelance producer werk ik door het hele land. Maar weddingplanning doe ik graag in Leiden want dat is een prachtige stad om in te trouwen. Er zijn hier zoveel mooie locaties om je ja-woord te geven en de binnenstad leent zich uitstekend voor een prachtige trouwreportage. Bovendien ligt Leiden vlakbij de bollenvelden die binnenkort weer prachtig bloeien en vlakbij het strand, zijn er dichtbij kastelen, historische locaties en meerdere landgoederen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden voor een prachtige huwelijksdag, echt voor ieder wat wils!

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Graag zou ik mijn weddingplanningactiviteiten uitbreiden, daarom ontmoet ik graag leuke, verliefde aanstaande bruidsparen!

En uiteraard kom ik graag in contact met verrassende of stoere fotografen, minder bekende maar bijzondere locaties, sprookjesachtige suites, fijne zangeressen en swingende artiesten; kortom originele leveranciers en specialisten die net dat leuke extra of bijzondere touch aan een huwelijksdag toe kunnen voegen.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Vier de liefde!

En aarzel niet om een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek met mij aan te gaan als je gaat trouwen. Een weddingplanner heb je niet per definitie nodig voor de organisatie van je huwelijk, maar het kan wel heel erg fijn zijn om een onafhankelijk persoon verantwoordelijk te maken voor die bijzondere dag zodat alle gasten waar jij je bruiloft mee wilt vieren ook werkelijk je gasten zijn en niet je personeel. Ook denk ik graag mee om de dag logisch in te delen zodat zowel jullie als jullie gasten optimaal van alles kunnen genieten, of help ik als het logistiek gezien wat ingewikkelder wordt. In Leiden zijn veel expats en die hebben vaak nogal wat gasten uit het buitenland bijvoorbeeld. En het maken van draaiboeken, begrotingen, het lezen en aanpassen van contracten, dat is echt mijn werk en doe ik allemaal met liefde!

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Graag draag ik Dounia Bouzoubaa van Aurora Yoga aan. In haar prachtige studio biedt zij diverse vormen van yoga aan. Ze heeft enorm veel kennis van yoga en deelt deze informatie graag. Daarnaast is zij zeer creatief met extra workshops en themalessen. Ze is heel inspirerend en brengt mij al jaren innerlijke rust en in balans met haar yoga.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Advocaten zijn gevatte, welbespraakte mensen die een taal spreken die ik niet altijd begrijp. Maar toen ik er een nodig had, bleek hij mij prima in gewone-mensen-taal uit te kunnen leggen waar het allemaal om ging.