Naam: Sonja Hunefeld
Leeftijd: 33
Woonplaats: Leiden (oorspong RTD)
Burgerlijke staat: Samenwonend met Maarten en Odin

Bedrijf/beroep: Goudsmid/eigenaar bij ODINSKI JEWELS
Werkplaats: Atelier aan huis in Leiden

Website: www.odinski.com
Linkedin: LinkedIn/Sonja-Hunefeld
Facebook: Facebook/Sonja.Hunefeld

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Sinds 2003 ben ik Goudsmid en juwelier, zowel in dienst als zelfstandig. Een aantal jaar geleden geëmigreerd naar Bali (Indonesië) om daar voor een Nederlands sieraden merk te werken als Productie-Manager. Een geweldige baan! Daar kwam ik een prachtige Leidenaar tegen en hoppa, woon ik sinds ruim twee jaar weer in Nederland. Odin is ook alweer twee en al dit moois deed me beseffen dat alles in de basis al moet kloppen. Dus nu zit ik zelf weer achter de goudsmids-werkbank en maak alleen maar unieke stukken, met liefde.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik hou graag de touwtjes in handen. Allemaal. Altijd.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e geld: van mijn allereerste salaris (300 GULDEN, voor een hele maand werken, vakkenvullen bij AH) heb ik NIKE Air Max gekocht…… Die wilde ik dolgraag hebben, want iedereen had ze, maar ik kreeg ze niet en ook geen Levi’s spijkerbroek. Dus toen ik ze had – ik baalde best snel van de kleur (bordeauxrood??) en vond het eigenlijk ook zonde om de ‘Air’ lek te prikken, maar dat was cool -, heb ik ze versleten, maar nooit echt gewaardeerd. Volgens mij had ik toen al besloten dat ik alleen nog maar draag wat ik zelf mooi vind en alleen maar doe wat ik echt leuk vind.  Ik heb een heel leuk leven, natuurlijk met ups-and-downs!

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Er was eens….. een klein meisje dat op de TEFAF liep, nog jong en ze wist niet zo goed wat ze daar nou deed. In ieder geval was ze aan het einde van de dag nog lang niet uitgekeken. En nu nog steeds…. zit dat ene schilderij in mijn hoofd, geen idee in welke stand, maar het was oud, klein, donker, met een enorme lijst, er stond maar één persoon op, een man met een witte baard. En met een aureool? Volgens mij niet, maar zo straalde het wel. Het was het enige op de hele beurs wat licht gaf. Ik heb zoiets nooit meer gezien.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Galerie Zône in de Nieuwstraat. Het is een collectief van kunstenaars dat al ruim 21 jaar bestaat. Twaalf kunstenaars maken ieder in hun eigen discipline (glas, meubels, keramiek, sieraden, kleding) toegepaste kunst. Het is een toegankelijke winkel waar iedere dag wel iets nieuws te vinden is. Bijzonder is dat het eigenlijk twaalf ondernemingen in één zijn en het enthousiasme de drijfveer is van de deelnemende kunstenaars.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik woon nu ruim twee jaar in Leiden en ben nog altijd verrast over hoeveel activiteiten er in de stad te doen zijn. Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam, waar het overloopt van culturaliteiten en was ik altijd een beetje verliefd op Den Haag, maar Leiden kan zich zeker meten met deze steden! Ik ben hier graag en verveel me nooit.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Voorlopig werk ik drie dagen in de week en ben ik bezig om zoveel mogelijk naamsbekendheid te creëren. Ik kijk uit naar over twee jaar, als Odin naar school gaat krijg ik meer tijd om wezenlijk te groeien en natuurlijk beroemd te worden. Tot die tijd probeer ik te genieten van de rust en ons kind. Misschien kan iemand mij helpen met mijn geduld te bewaren? Hebben niet alle ondernemers daar last van?

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Komende tijd ben ik te vinden op een aantal te gekke evenementen. Onder andere ‘A day at the parkhttp://www.adayatthepark.nl/ en ‘SIERAAD international jewelry ART FAIR’ http://www.sieraadartfair.com/cms/. Hele leuke, hippe, neusje van de zalm evenementen om te bezoeken, ook als je niet geïnteresseerd bent in mij. Wel interesse naar mijn werk? Mijn laatste serie ‘Kasteel Vrouwe’ reist in de vorm van een kleine expositie rond in het land. Kijk voor precieze informatie hier; http://www.odinski.com/agenda-and-expo-s.html.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Mijn Goede vriendin en Personal trainer Stephanie Ribecco. Ze komt van Canada en woont al ruim 20 jaar in Leiden. Ze doet welzijnswerk in Leiden en is sinds een aantal jaar sportinstructrice en personal trainer, nu ook als zelfstandige en ze verdient wel wat promotie!

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Ik ken ze niet, oh ja één! En dat is dan ook de grootste hipster uit mijn kennissenkring. Maar sta open voor meer advocaatjes, misschien bij de volgende SPLNTR BRRL?