Naam: Nilles Raken
Leeftijd: 36 jaar
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: samenwonend met Théra en twee kinderen Jille (2) Hanne (3 maanden)

Bedrijf/beroep: Voorzitter stichting Pedrafes en Marketing en event manager bij Van Leeuwen Horeca Groep.
Werkplaats: Leiden

E-mail
: nilles@vlhg.nl | nilles@lakenfeesten.nl
Website: www.lakenfeesten.nl
FacebookFacebook/nraken 
Twitter: Twitter/nilles_raken
Linkedin: LinkedIn/nilles

 

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

In het dagelijks leven werk ik voor Van Leeuwen Horeca Groep. Dit is een verzameling van een aantal horeca gelegenheden en daar mag ik de Marketing voor doen. Voor de Leidse bedrijven houd ik me ook bezig met alle (buiten) evenementen, zoals Koninginnedag, Leidens Ontzet en de ijsbaan, allen op de pontons in de Nieuwe Rijn. Daarnaast ben ik voorzitter van de stichting Pedrafes, verantwoordelijk voor de organisatie van de Leidse Lakenfeesten.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik wil nog wel eens iets voor me uit schuiven, waardoor ik het op het laatste moment vaak heel druk heb.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

Mijn eerste grote aankoop was een auto, die ik nodig had voor mijn werk. Ik werkte toen in Hilversum en moest iedere dag een eind rijden. Van al mijn spaarcentjes en een te dure lening heb ik toen een VW Golf turbo diesel gekocht bij een zeer betrouwbare autohandelaar. Dat betrouwbare ging er snel af toen ik na een paar maanden strandde in Friesland met een opgeblazen motor.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Eén van de mooiste nummers dat ik ken is I’ll back you up van Dave Matthews. Hetgeen me hierin het meest aanspreekt is het onvoorwaardelijke. Toen ik dit nummer voor het eerst met mijn vriendin luisterde hebben we ook met elkaar afgesproken dat wat er ook gebeurt: I’ll back you up!

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Sanders wijnkopers vind ik een mooi bedrijf. Een echt bedrijf, dat al aan haar derde generatie toe is. Mooi om te zien hoe zij op geheel eigen wijze de top horeca van Nederland voorzien van prachtige wijnen.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik vind Leiden een heerlijke stad om te wonen en te werken. Wat ik zou willen veranderen is de regeldruk rondom evenementen. Je loopt tegenwoordig tegen zoveel beleid op dat het soms niet meer te doen is.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Ik heb nu geen concreet doel. Ik wil gewoon kunnen genieten van mijn gezin, vrienden om me heen en mooie evenementen organiseren.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Volgende week staan de Lakenfeesten weer op de Leidse evenementenkalender. Van 27 t/m 30 juni is het weer een feest van jewelste. Ik roep iedereen op om op www.lakenfeesten.nl te kijken en zijn of haar evenement naar keuze te bezoeken.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Ik draag Eric-Paul Sanders van Sanders Wijnkopers aan, omdat het een goede vriend is met een mooi verhaal.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Heb ze gelukkig niet vaak nodig. Ik ken er een paar en daar kan ik prima een biertje mee drinken!