Naam: Karin van Iterson
Leeftijd: 46 jaar
Woonplaats: Leiderdorp
Burgerlijke staat: samenwonend met Bram en zoon Balou

Bedrijf/beroep
: grafisch ontwerper/ondernemer. Bedrijven: ontwerpstudio Hakijk en Cafe Midi en Midi Mondial
Werkplaats: ik werk op verschillende locaties in Leiden. Je kunt me onder meer vinden bij De Klos, Midi en Frame Offices.

Website
: www.hakijk.nl en www.karinvaniterson.nl en www.midileiden.nl
Linkedin: LinkedIn/Karinvaniterson
Twitter: Twitter/@hakijk_ontwerp
Facebook: Facebook/Kvaniterson

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Als vormgever denk ik in concepten. Een sterk, aansprekend beeld. Een bijzonder verhaal. Een passende identiteit die vertelt wat de opdrachtgever wil overbrengen. Eigen en onderscheidend in alle eenvoud. Ik maak wat ik mooi vind; dat maakt dit werk zo ontzettend leuk. Veel belangrijker is dat ik goed luister naar de wensen van de opdrachtgever. Hoe kan ik die vertalen in een opvallend, uniek concept dat de doelgroep aanspreekt en juist dat stukje extra geeft? Dit is wat ik graag doe. Ik vertaal dat in mijn bedrijven via ontwerpproducten, maar ook in de foodconcepts bij Café Midi en Midi Mondial.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik ben soms ongeduldig en eigenwijs en wil  te vaak de duizendpoot uithangen.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e prestatie van formaat: tijdens mijn kunstacademieperiode (begin jaren ‘90) heb ik diverse prijzen gewonnen, waaronder ook de 3e prijs in een affiche-wedstrijd voor D’66. Bij de bekendmaking ontving ik mijn prijs uit handen van Hans van Mierloo. De winnende affiches mochten enige tijd in het Stedelijk Museum in Amsterdam hangen. Ik vond het destijds echt heel stoer. Dat kan toch niet elke kunstacademiestudent zeggen: ‘Een portfolio heb ik nog niet, maar mijn werk kun je bekijken in het Stedelijk’.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Enige tijd geleden zag ik het volgende filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=FYftvseVzuI Shadowland New York van Pilobolus Dance Theatre. Geweldig hoe dit concept (schaduwdans) is ontwikkeld en uitgewerkt door Pilobolus. Een mooi samenspel dat leidt tot een indrukwekkende en verrassende show. Pilobolus komt in februari 2014 naar Carré en ik ben erbij. Ben erg benieuwd  naar de live-uitvoering!

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Een echt Leids bedrijf in de binnenstad dat veel regionaal werk levert is Drukkerij van der Linden. Zij denken echt altijd in oplossingen en staan altijd voor je klaar. Werk je met hen samen, dan heb je geen problemen meer ;-). Ik kom er graag. Een ander bedrijf dat vanuit de binnenstad van Leiden juist heel mondiaal werkt is Djoser. Bijzonder hoe Herman van der Velde dit bedrijf heeft opgebouwd en jaar in jaar uit gepassioneerd te werk gaat en altijd out-of-the-box blijft denken.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik vind Leiden een prettige stad, aan de ene kant lekker kleinschalig en fietsbaar en aan de andere kant is Leiden een stad in Nederland die door zijn historie, universiteit en cultuur best groots is. Ik zie nog wel een uitdaging om Leiden als ‘merk’ sterker te maken. Wat maakt Leiden echt bijzonder en wie ben je als stad of wie wil je zijn? Zeg maar een grotere missie-paraplu waar alle  (bestaande) activiteiten en evenementen onder hangen, want er gebeurt namelijk genoeg in Leiden. Ik lees trouwens zojuist dat Leiden op nummer 5 staat als Gastvrije stad van Nederland. Top!

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Ik heb mijn ‘oude’ hobby fotograferen weer opgepakt en hoop hiervoor wat meer vrije tijd te kunnen vinden. Daarbij zou ik de komende tijd ook meer aandacht willen geven aan trendwatching en het bezoeken van een aantal buitenlandse steden. Inspiratie opdoen! Tips op dit gebied zijn welkom! #dtv

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Vragen van opdrachtgevers omzetten in een verrassende concepten, daar ligt mijn kracht. Hiervoor neem ik met hen de ruimte om te brainstormen. Ondernemers en opdrachtgevers die (opnieuw) naar hun identiteit  en uitstraling willen kijken, vinden bij mij een klankbord, dat zich vervolgens vertaalt in een passend concept. Ik investeer graag in de kennismaking en zorg vanzelfsprekend altijd voor iets lekkers bij de koffie of thee.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Ik wil graag Elise Verberg (BedrijfsMotivaties) aandragen. Zij is een hele goede businesscoach en een gepassioneerd ondernemer, die met haar werk veel mensen motiveert en inspireert. Ze zit boordevol energie en heeft een passie voor taal. Daarbij is zij haarscherp in haar advies. Een echte leider!

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Fijn dat ze er zijn!