Naam: Rob van Marwijk
Leeftijd: 51
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: Gehuwd, 1 dochter, Eef van 18

Bedrijf/beroep: Verzekeringsadviseur, eigenaar/oprichter Van Marwijk Adviesgroep
Werkplaats: Leiden e.o.

Website: www.vmag.nl
LinkedIn: LinkedIn/rob-van-marwijk

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik ben een aardige duizendpoot, vooral op het gebied van mensen bij elkaar brengen, zowel op sportief, bestuurlijk, maar zeker ook op zakelijk gebied. Vaak gezegd: “je kan me altijd bellen”….

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Beetje slecht nee kunnen zeggen.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

Mijn 1e aankoop was een FIAT 600 voor 350 gulden, ergens in 1979. Ik met vrienden (heb dezelfde vrienden nog…) een avondje op stap en ik was de chauffeur. Kom met aardige snelheid aangereden bij het huis van een vriend, maar midden op de weg staat een geparkeerde auto; iedereen dacht dat ik zou remmen, dat deed ik ook, echter trapte er dwars doorheen. Mijn vrienden dachten in eerste instantie (grappig als ik ben…) dat ik het expres deed, maar dit keer niet. 5 jonge gasten, liggend op straat, niet gewond, maar van het lachen. De auto is overigens, na reparatie, een week later van de weg gehaald, bodem kuis verrot…

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

‘Stova di Robbie’ is een zelf verzonnen en verfijnd winters gerecht. Pittig stoofvlees waaraan ik jaren heb gesleuteld… Enfin, het betere jatwerk (beter goed gestolen dan slecht bedacht is mijn motto in deze) maar wel goed gecombineerd, al zeg ik het zelf. Geef het recept nog weleens aan geïnteresseerden. De meesten vinden het super lekker, maar dat kan ook uit beleefdheid zijn. Niet erg, vind het wel zo aardig. Dus mocht je een lekker winterkostje willen maken, mail me en ik stuur het naar je toe.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Taxi Wielkens van mijn goede vriend David. Hij is 3 maanden ouder dan ik, jaartje eerder dan ik (1990) als ondernemer begonnen met 2 oude Mercedessen vanuit zijn flat aan de Splinterlaan in Leiderdorp. En kijk eens wat ie heeft bereikt…Mooie prestatie.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Wonen in Leiden is voor mij als een warme jas. Ik ben verbonden en verknocht aan deze stad, omdat ik hier alles kan vinden wat ik belangrijk vind. Sport, plezier, gezelligheid, lekker eten en drinken, heel leuk wonen en prettige mensen. Ik hou van de Leienaar, beetje ruw in de mond, lekker zeuren bij tijd en wijle, vaak eerlijk en direct en lekker zingen op zijn Leids en die taal spreek ik dus ook. Slecht vind ik de wijze waarop (sommige) Gemeente-instellingen nog steeds omgaan met organisaties die wel degelijk het goed voor hebben met Leiden, de stad ook erg promoten, maar op weinig steun kunnen rekenen. Wordt wel beter, maar we zijn er nog lang niet. Verder baart de enorme winkelleegstand op zowel de Bree- als Haarlemmerstraat me zorgen, en vooral de bijbehorende verpaupering van de directe omgeving daarvan.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Mijn wens voor de komende 12 maanden is dat de geplande reorganisatie in ons bedrijf (Van Marwijk Advies Groep) zijn vruchten zal afwerpen. Door nieuwe wetgeving, andere beloningsmodellen in combinatie met een versnelde digitale snelweg, moeten wij een slag maken naar deze ‘nieuwe’ wereld en we hopen dat ook te doen. Het vraagt om een andere werkwijze van ons en onze medewerkers en dat is in een toch wat conservatieve branche best wat… Het creëert in onze optiek ook weer nieuwe kansen en inzichten, en dat geeft een positieve drive aan de werkomstandigheden. Helemaal goed, maar zeker spannend.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Verzekeringen worden de laatste tijd in een hoek gezet waar bij de focus lijkt te liggen op kosten en dat je snel te veel betaalt voor de dienstverlening. In de hoek van levensverzekeringen (o.a. pensioen) en hypotheken is dat nu wettelijk anders geregeld en krijg je gewoon waar voor je geld, want het speelveld is langzamerhand voor iedere adviseur gelijk. Voor de meeste schadeverzekeringen is er vooralsnog niks veranderd en betaal je premie inclusief provisie aan de adviseur. Volgens velen nog steeds de prettigste manier van beloning. Dus mijn advies aan iedereen die dit leest is dat je vooral niet zelf moet gaan ‘dokteren’ in verzekeringsland. De adviseur van nu is iemand die heel goed weet wat voor de klant belangrijk is en door de vernieuwde, aangescherpte regelgeving wel verplicht is om een goed en adequaat advies te geven.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Zie vraag 5, David Wielkens.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Okay dan: soort stelling……‘Advocaten worden (helaas) nog weleens gezien als zelfgenoegzame mensen, die het tijdschrijven tot topsport hebben verheven….’