Naam: Nina Sprink
Leeftijd: 33
Woonplaats: Lisse
Burgerlijke staat: samenwonend

Bedrijf/beroep: eigenaar van Huisgenootjes.com; online platform om zelf je ideale huisgenoot te kiezen.
Werkplaats: voornamelijk vanuit huis, afspraken op locatie.

Website: www.huisgenootjes.com
Twitter: Twitter/Huisgenootjes
Facebook: Facebook/Huisgenootjescom

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Dromer, idealist, matchmaker bij Huisgenootjes.com. Check de site even mocht je tijd hebben. Kan vooral voor veel jonge mensen een uitkomst bieden!

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik ben het type: actie > reactie. Ik heb inmiddels ondervonden dat wat meer geduld je verder brengt!

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e wijze les: Elke vooruitgang die je in je leven zult maken, zal naar alle waarschijnlijkheid worden voorafgegaan door één of andere val of schijnbare ramp. Accepteer dit, leef je eigen droom en niet die van iemand anders!

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Boek: ‘Dochter van Isfahan’ van Anita Amirrezvani. Het is een indrukwekkend verhaal van een jong meisje op weg naar volwassenheid in het Iran van de zeventiende eeuw. Elk woord beschreven op papier voel je. Het is alsof je naast het meisje loopt en alles samen met haar beleeft.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Branding Beach Club te Noordwijk. Ik vind het bewonderenswaardig dat ze hier zo’n sfeer kunnen creëren alsof je je in het buitenland waant. Ook verkopen  ze naast het lekkere eten en drinken, de heerlijke lounge cd’s die ze daar draaien. Mocht je de meubels waarop je zit prachtig vinden, dan neem je die toch gewoon mee, even afrekenen en geniet van de strandsfeer thuis!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze     plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik vind het wonen hier in de randstad heerlijk, omdat alles zo binnen handbereik is. Het strand, het bos, Leiden om te winkelen, terrasje pakken of cultuur op te snuiven is allemaal mogelijk, het heeft iets knus. Wie ben ik om te zeggen dat daar iets aan veranderd moet worden!

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Mijn doel is om in het heden te leven, om het te koesteren, om mee te spelen en te onderzoeken. Te doen wat ik nu doe qua werk vind ik heerlijk en ik geniet elke dag van mijn gezin. Ik denk dat een van de  1e levensbehoeftes van de mens ‘vrijheid’ is. Ik geloof dat ik die verworven heb en ben hier heel dankbaar voor.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

De lezers zou ik willen vragen of zij iemand kennen die wellicht graag het huis uit wil om op eigen benen te staan, maar ook een beetje gezelligheid om zich heen wil in een nieuwe stad of dorp. Via Huisgenootjes.com kun je alvast je online huisgenootjes leren kennen, zonder dat je eerst hoeft te hospiteren. Scheelt weer tijd. Ook kunnen mensen, die al woonruimte hebben en deze willen delen, dit aanbieden op de site!

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Björn Snel uit Voorschoten. Hij is een echte trendspotter! Werkt freelance voor veelal modebedrijven met soms een uitzondering, zoals horeca. Maakt campagnes, marketing, photoshoots, export en sales. Ontwerpt verpakkingen, display, logo, huisstijl, website/shop. Daarnaast heeft hij nog een Benelux agentschap in schoenen van het merk Satorisan.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Advocaten hebben verstand van zaken waar de meeste mensen geen weet van hebben. Veel regeltjes veranderen elke keer. Deze heren of dames zijn hiervan op de hoogte zodat ze je zo goed mogelijk bij kunnen staan. Het leuke aan jou specifiek als advocaat is, dat je je ook nog eens lekker onderscheidt van de rest! Ik denk dat jij een stroeve zaak vanuit een fris 2.0 oogpunt kunt bekijken en openstaat voor inventieve oplossingen.