Naam: Marleen Hogendoorn
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: ongehuwd

Bedrijf/beroep: Freelance journalist
Werkplaats: Leiden/Den Haag/Amsterdam

Website: www.marleenhogendoorn.nl
Linkedin: LinkedIn/marleenhogendoorn
Twitter: Twitter/MarlayneH
Facebook: Facebook/ MHogendoorn

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik ben freelance journaliste en fotografe. Ik werk voor een radiozender in Den Haag, schrijf voor de krant Metro en in deze regio voor de glossy LEVEN! Magazine. Ook ben ik partner van Leiden Rockt, daarvoor maken we filmpjes van leuke Leidse evenementen die op Unity TV worden uitgezonden. Ik houd van Leiden, heb een sportfetisj en stimuleer graag in mijn vrije tijd met vrienden de lokale economie.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Verschrikkelijk eigenwijs.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

Eerste baantje. Dat was als afwasser bij restaurant De Gouvernante op het Kort Rapenburg. Een avond lang stond ik te zwoegen tussen de vuile borden, vieze glazen en gebruikt bestek. Wat was dat afzien. Blijkbaar was het niet mijn roeping, want na die ene avond hoefde ik niet meer terug te komen. Sindsdien heb ik nooit meer met een spons in mijn handen achter het aanrecht gestaan en ervoor gezorgd altijd een afwasmachine in mijn huis te hebben.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Ik word vaak raar aangekeken als ik dit zeg, maar ik houd erg van klassieke muziek. Vivaldi, Scarlatti of Beethoven. Op zaterdagochtend zachtjes aan tijdens het ontbijt, koffie, krantje erbij. Meer heb ik niet nodig.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Het is niet echt een bedrijf, maar ik noem het toch. Ik vind het zo gaaf hoe LEVEN! Magazine zich staande houdt, terwijl er zoveel andere bladen ter ziele gaan. Een leuk team maakt er elke keer weer een heel mooi blad van. Daar kan je trots op zijn en dat ben ik dan ook.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Het mooie aan Leiden is dat het Leiden is. Niet te groot en ook niet te klein. Mooie straatjes, grachten en panden, interessante historie en cultuur. Tot zover mijn lofrede. Wat ik mis in mijn stad is een uitgaansgelegenheid voor afgestudeerden. Leiden is heel leuk voor studenten, maar als je niet meer studeert kan je nergens terecht voor een feestje. Een club à la Cityhall mag van mij terugkomen, of de Suite1-feesten van Sebastiaan Sleebos moeten vaker worden gehouden. Een tweede punt van ergernis kwam ik onlangs tegen in een blaadje. Een lijst van zogenaamde “Machtige Leidenaren”. Meteen afschaffen, wat hebben we daar nou aan?

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Geluk en wijsheid voor iedereen en wereldvrede. Wie me daarmee kan helpen, moet het maar laten weten.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Don’t regret the past, maar zorg altijd dat je jezelf recht in de spiegel kan aankijken.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Emile van Aelst, beter bekend als de Leidse Glibber. Een man met het hart op de juiste plaats. Leidser dan Emile bestaat niet.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Lekker met slagroom.