Naam: Bob Meijer
Leeftijd: 41 jaar – al voel ik me nog 18 –
Woonplaats: Leiden

Burgerlijke staat
: getrouwd en vader van twee prachtige zonen
Bedrijf/beroep: directeur Brasserie Groep
Werkplaats: Leiden

Website
: www.brasseriegroep.nl
Facebook: Facebook/brasserie.groep

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Een trotse Leidenaar met een groot horecahart. Met het opzetten van Brasserie de Poort, Brasserie Park, Brasserie Meelfabriek Zijlstroom en – onze laatste aanwinst – Brasserie de Kaagsociëteit deel ik de liefde voor het vak met inwoners van Leiden en omgeving.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik ben ontzettend ongeduldig. Als er iets moet gebeuren, dan moet dat ook vandaag nog.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld. 

1e wijze les: op mijn 21ste startte ik mijn eerste cafetaria. Maar na wat tegenslagen kwam ik een half jaar later met hangende pootjes thuis om te vertellen dat ik er geen zin meer in had. Mijn vader stuurde mij met de staart tussen de benen terug met de woorden: ‘Jij wilde toch zo stoer zijn en hebt altijd zo’n grote mond? Ga je dan nu maar eens bewijzen’, of iets in die geest. Het heeft me gebracht waar ik nu sta. Niet altijd de gemakkelijke weg kiezen, dat was een heel wijze les.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Een echte kunstliefhebber ben ik niet. De kunst van het opvoeden vind ik veel interessanter. Iedere dag zie ik mijn zonen groeien, zowel in lengte als in hun persoonlijkheid. Ik probeer de jongens op een positieve manier te sturen en merk dat wij als volwassenen ook veel van kinderen kunnen leren. De oprechtheid en onbevangen manier waarop een kind zijn woorden kiest, is een voorbeeld voor ons allen.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Karels bio friet vind ik een prachtig bedrijf. Geweldig hoe Karel – die overigens helemaal geen Karel heet – en zijn vrouw de rijdende keuken voor feesten en partijen hebben opgezet. En mooi om te zien hoe zij hier elke dag van genieten. Top!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Leiden heeft de intentie om een grote stad te worden, maar pakt dat niet altijd even professioneel aan. Wat mij betreft hoeft de stad ook niet te groeien, het intieme van Leiden is ook haar charme. Ik hoop niet dat Leiden in haar eigen schoonheid verdrinkt.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Op 5 juni 2014 beklim ik voor het eerst met de Leidse knechten de Alpe d’Huez. Dat doe ik in eerste instantie voor mijzelf. Het lijkt me een enorme overwinning en is tegelijkertijd een eerbetoon aan mijn veel te vroeg overleden vader. Ik verloor hem twee jaar geleden aan longkanker.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Probeer weer eens wat liever voor elkaar te zijn. Het Westerse leven is zo verbitterd geworden en ik denk dat we eens een voorbeeld moeten nemen aan de inwoners van landen die niet zo welvarend zijn als wij en aan hoe zij in het leven staan.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Sinterklaas, om de simpele reden dat het Sinterklaasfeest moet blijven bestaan én omdat hij mij en mijn vrouw op 2 december 2011 heeft getrouwd in het ‘Huis van Sinterklaas’ in Leiden.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Gelukkig heb ik weinig contact met advocaten, het kost altijd zo veel.