Naam: Danny van Leeuwen
Leeftijd: 40
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: gehuwd

Bedrijf/beroep: Atropos Visuele Vormgevers / ondernemer
Werkplaats: kantoor aan huis en opslag in de wei bij Hazerswoude Rijndijk

Website:  www.atropos.net
LinkedinLinkedIn/dannyvanleeuwen
Twitter:  Twitter/atropos_net

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Zakelijk houd ik me bezig met de vormgeving en styling van zakelijke evenementen en de uitwerking van ideeën voor merk activering, wijs een locatie aan en ik zorg voor de meubels, het bloemwerk, de branding, het tapijt, een podium en de garderobe. Ook wanneer iemand een gek idee heeft om een product of merk onder de aandacht te brengen, denk ik graag mee om dat idee te realiseren.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik maak graag dromen waar, maar sommige dromen kunnen beter dromen blijven.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

Mijn eerste zoen kreeg ik na afloop van een feestje in het gebouw van basisschool de Meijegaard in Leiderdorp, dat was tegelijkertijd ook mijn eerste wijze les “het vrouwelijk geslacht is je altijd een stapje voor”.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

je gaat even rustig zitten, zet bij voorkeur een hoofdtelefoon op en drukt op play, een gitaar zwelt zachtjes aan, de aanslag is ongewoon maar op het juiste moment… een beetje trekkend aan het ritme. de haren op mijn arm springen op en gevoelens die ik net nog niet had nemen bezit van me, melancholie en boosheid voeren de boventoon wanneer Jimmy Hendrix Little wing voordraagt.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Ik houd van mensen die met passie hun ambacht uitvoeren, juist nu in de tijd dat we massaal overstappen op online winkelen moeten we de speciaalzaakjes die van vader op zoon en van moeder op dochter zijn overgegaan koesteren. Het mooiste voorbeeld is dan toch wel Slagerij van der Zon op de Haarlemmerstraat, “stukje worst misschien?”.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Het is toch prachtig hoeveel Leiden aan cultuur te bieden heeft, de fantastische musea en bezienswaardigheden en de burgerinitiatieven die tot bloei komen. Jammer is het wel dat we de Breestraat niet gewoon ontdoen van die vreselijke bussen en er een straat van maken die bijdraagt aan het plezierig winkelen en recreëren en daarmee recht doet aan de eeuwenoude kernfunctie.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Ik leef misschien teveel bij de dag om hier een passend antwoord op te geven, misschien is het wel goed om me voor te nemen over 12 maanden wat meer na te denken over de vergezichten van het leven. Wie mij daar nu al een beetje bij helpt is mijn dochter van 16 maanden, zij dwingt mij tot het nadenken over haar en onze toekomst, nooit gedacht dat ze naast mijn dochter ook mijn mentor zou kunnen zijn.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Schroom niet om me te bellen of tweeten wanneer er bijvoorbeeld een personeelsfeest(je) aangekleed moet worden of een gek marketing idee handen en voeten moet krijgen, ik schuif graag aan om de mogelijkheden te bespreken, no cure, no pay.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Daan van der Zon van Slagerij van der Zon omdat ik dit soort ambachtslieden graag een podium geef, zoals hierboven al te lezen is.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Een advocaat is het noodzakelijk kwaad. Ik heb door de jaren ervaren dat een goede advocaat zichzelf kan terugverdienen, maar dat neemt die toch blijvend hoge drempel niet direct weg. Verfrissend om te zien dat er jonge advocaten zijn zoals Jelle die het vak vermenselijken.