Naam: Daphne de Mooij
Leeftijd: 27
Woonplaats: Voorhout
Burgerlijke staat: Gehuwd, 1 zoon; Tijs (2 maanden)

Bedrijf/beroep: Grafisch ontwerper
Werkplaats: Voorhout

Website: www.mooijontwerp.nl
Linkedin: LinkedIn/daphnedemooij
Twitter: Twitter/daphnedemooij
Facebook: Facebook/daphne.de.mooij

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Mooijontwerp is in 2011 door mij opgericht. Na jarenlange bureauervaring was het tijd om te starten als zelfstandig ontwerper. Mooijontwerp richt zich op de identiteit van de organisatie. De ware kern van de organisatie vertalen in een visueel ontwerp is de kracht van vormgeving. Mooijontwerp is zowel voor grote en kleine opdrachtgevers werkzaam. Voor zowel het bedrijfsleven als de overheid. Groot en klein.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik verkoop liever geen ‘nee’ aan klanten, dus werk mezelf weleens over de kop.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e prestatie van formaat: tijdens mijn eerste stage bij een communicatieadviesbureau in Rotterdam kon ik door ziekte van een collega mijn eerste grote zelfstandige klus afronden. De Robeco Zomerconcerten 2006 in Het Concertgebouw van Amsterdam hing vol met promotiemateriaal dat ik ontworpen had!

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Ik bewonder het werk van kunstenaar en typograaf Stefan Sagmeister. Typografisch een held. Zijn werk is vernieuwend en inspirerend en laat je vooral balen dat je het zelf niet hebt gemaakt! Oordeel zelf: www.sagmeister.com.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

MVL-design in Wassenaar. Pragmatisch, doelgericht en meest belangrijk: mooi webdesign!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik woon heerlijk in Voorhout. Dorpsgevoel met grote steden in de buurt. Prima bereikbaar en centraal.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Dat mijn zoon van 2 maanden heerlijk opgroeit en dat ik de zorg voor hem kan blijven combineren met het ontwerpen van mooie projecten, voor zowel bedrijven als particulieren.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Naast mijn zakelijke klussen, ontwerp ik ook voor particulieren. Samen met JELL fotografie ontwerp ik totale trouwhuisstijlen inclusief trouwkaarten en trouwalbums. Ook geboortekaarten ontwerp ik graag. Kijk voor inspiratie op www.mooijmoment.nl.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Marco van Leeuwen, MVL-design, omdat hij een goede samenwerkingspartner van mij is en in de toekomst ook graag volledig op eigen ondernemersbenen zou willen staan.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Gelukkig hoef ik hier (nog!) geen mening over te vormen 🙂