Naam: Emile van Aelst
Leeftijd: 59
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: samenwonend

Bedrijf/beroep: net gestopt als accountmanager
Werkplaats: Leiden

Website: www.leidseglibber.nl
Twitter: Twitter/DeLeidseGlibber
Facebook: Facebook/Emile.vanaelst

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Helaas is deze maand, buiten mijn schuld om, een einde gekomen aan mijn werk als accountmanager. Maar naast mijn werkzaamheden als accountmanager houd ik al zo’n acht jaar een weblog bij over de leuke kanten van Leiden. Op een luchtige manier doe ik verslag van veel evenementen, mooie plekjes in de stad en alles wat verder rondom Leiden op mijn pad komt. Kost veel vrije tijd maar de reacties uit binnen en buitenland en de stad maken het waard om te doen.

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik ben ongeduldig en wil vaak alles tegelijk. Regelmatig zit ik in gedachten al bij stap vier terwijl ik nog bezig ben met stap één.

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

De wijze lessen die ik destijds van Elly Kerckhoffs kreeg (toenmalig directrice vormingscentrum Troef in Leiden). Zij leerde mij – en veel leeftijdsgenoten – om je in te zetten voor de maatschappij en de mensen om je heen. Als je een probleem ziet, moet je niet gaan klagen maar het zelf of met anderen aanpakken.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Het boek ‘On the road’ van Jack Kerouac blijft mij altijd bij en lees ik om de paar jaar opnieuw. In het boek beschrijft hij op zo’n geweldig beeldende manier zijn reis dwars door Amerika, waarin hij de meest uiteenlopende personen tegenkomt. In 2012 is het boek verfilmd, maar moet deze film nog gaan zien.

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

De nieuwssite en radiozender Sleutelstad. Ze zitten bovenop het nieuws en timmeren hard aan de weg met de live radio-uitzendingen met als uitschieter het programma ‘Nieuws071’ elke dag om vijf uur. Het is te hopen dat ze eerdaags de uitzendlicentie voor Leiden krijgen voor de komende vijf jaar.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Leiden heeft zoveel te bieden, waaronder de historische binnenstad, vele musea, het bioscience park, leuk winkelaanbod en bijna elke week wel een evenement. Het is belangrijk dat alle neuzen van ondernemers en organisatoren dezelfde kant op staan. Momenteel is het Centrum Management hard bezig dit voor elkaar te krijgen. De Breestraat moet echt snel opgeknapt worden zodat het weer een winkelstraat met allure wordt.

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Ik wil proberen mijn site nog verder uit te bouwen zodat nog meer mensen zowel in Leiden maar vooral ook daar buiten kunnen zien hoeveel wij te bieden hebben. Daarnaast kijk ik natuurlijk nu al uit naar ons nieuwe appartement dat in september opgeleverd gaat worden.

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Helaas zal mijn baan na tien jaar deze maand eindigen. Ik heb nog geen idee wat ik in de toekomst wil en kan gaan doen. Misschien meer fotograferen en/of schrijven, communicatie of voorlichting lijkt mij ook geweldig. Ik heb nog geen idee het moet nog even bezinken, maar tips of aanbiedingen zijn natuurlijk altijd welkom.

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Ik zou graag Daaf Sloos coördinator van de Leidse Rederij willen voordragen. Een duizendpoot met een groot hart voor alles wat met Leiden te maken heeft. Naast het werk voor de rederij zetten hij en zijn schippers zich ook belangeloos in voor tal van evenementen zoals bijvoorbeeld de Peurbakkentocht, de Lichtjesparade en de ijsbaan.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

De laatste maanden heb ik zelf ondervonden hoe belangrijk het is bij geschillen een goede advocaat in de arm te nemen. Zelf reageert een mens vaak te emotioneel of te uitgebreid. Een deskundige advocaat weet alles kort en zakelijk te verwoorden.