Naam: Daan van der Zon
Leeftijd: 35 jaar
Woonplaats: Leiden
Burgerlijke staat: gehuwd

Bedrijf/beroep
: eigenaar Slagerij van der Zon
Werkplaats: Haarlemmerstraat 78 Leiden

Website
: www.slagerijvanderzon.nl
Linkedin: LinkedIn/Daan-van-der-Zon
Twitter: Twitter/@SlagervanderZon
Facebook: Facebook/slagerij.vanderzon

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Sinds 3½ jaar eigenaar van Slagerij van der Zon, vader van 2 zonen (3½ jaar & 15 maanden), getrouwd en al 10 jaar samen met mijn lieve en zorgzame vrouw Eva. Na een aantal salesmanagerfuncties en een studie commerciële economie toch in de slagerij terecht gekomen en binnen een ½ jaar verslingerd geraakt aan vlees en (wellicht belangrijker) de herkomst ervan!

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik ben impulsief en daardoor niet erg georganiseerd, ben momenteel wel bezig om hieraan te werken zodat dit minder wordt! Een pietje precies zal ik wel nooit worden……

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

1e baan(tje): La France in Oegstgeest, als jonge knaap van 18 begonnen met werken als medewerker tijdens feesten en partijen, daarna 4 jaar huwelijksfeesten en bedrijfsfeesten aan de man gebracht. Was een erg leuke en leerzame periode waar ik momenteel nog steeds profijt van heb.

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Dat moet in mijn geval een gerecht zijn!!!! Ik noem het de “Boeren Karbonade”:

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 4/5 Boerenkarbonade (ribkarbonade met zwoerd)
– Peper
– Zout
– Venkelzaatjes
– Verse Salie
– Honing

Bereiding: Snijd, of beter laat de slager snijden, vetrand met zwoerd van de karbonades en snijd deze in dunne reepjes. Kruid de karbonades met peper en zout. Bak het spek met zwoerd in een pan op hoog vuur (± 10 min) tot het zwoerd knapperig is. Haal het zwoerd uit de pan en bak de karbonades in het “eigen vet” (iedere kant 1½ minuut). Oven voorverwarmen op 170C met grill. Leg de karbonades in een ovenschaal en strooi het venkelzaad en stukjes salie eroverheen. Als laatste overgieten met honing (niet te veel, gewoon een paar slierten). Dan ± 10 minuten in de oven onder de grill tot de honing gaat karamelliseren. Een lekker broodje en een salade erbij: KLAAR !!! (Iedereen kan koken!)

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Ik hou van Ambacht. Bedrijven die producten “zelf” maken en met passie het bedrijf runnen! Een aantal van de bedrijven zijn : Kaasspeciaalzaak van Boohemen, Bordelaise wijn, Frank’s Bloemensjop, Groente van Het Maredijkje & natuurlijk brood van Us Bertus. Allen stuk voor stuk specialisten!!!

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Leiden blijft een lastige stad om met de auto te komen en te parkeren, de Gemeente probeert met man en macht hier wat aan te doen maar tot een drastische maatregel (bijvoorbeeld een parkeergarage onder de beestenmarkt) komt het niet…. Jammer

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Aangezien het erg druk is in onze winkel op vrijdag en zaterdag, heb ik een website gemaakt waar mensen online kunnen bestellen en dan bezorgen wij op woensdag, donderdag en vrijdag. De site (http://slagerijvanderzon.nl/bestelinformatie) is momenteel 2½ jaar actief, maar er zou meer gebruik van gemaakt kunnen/moeten worden…. (wie kan helpen ?)

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

We zijn vorige maand uitgeroepen tot Held van de Smaak Zuid-Holland, en zijn nu in de race voor de landelijke titel!!! Stem op slagerij van der Zon. Dat kan tot 27 september 2013! En kom langs voor een stukje worst!!!!:

http://www.weekvandesmaak.nl/heldenverkiezing-2013/

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Karin van Iterson van Midi Leiden (puur eten en drinken) & Hakijk (grafisch ontwerp en fotografie). Karin heeft hart voor beide zaken en leeft met de opdrachtgevers mee! Iets wat zeker in deze tijd het verschil maakt. Doe een stapje harder en de opdracht(en) worden je sneller gegund.

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Beter in goed overleg conflicten oplossen dan met 2 advocaten tegenover elkaar in de rechtbank…..