Naam: Natasja Schrisema
Leeftijd: 42
Woonplaats: Warmond
Burgerlijke staat: al ruim 7 jaar gelukkig getrouwd

Bedrijf/beroep: &Bubbels; weddingplanning, eventplanning, kookworkshops, wijnimport, wijnproeverijen
Werkplaats: Warmond en op locatie

Website: www.enBubbels.nl
Linkedin: LinkedIn/enbubbels
Twitter: Twitter/enbubbels
Facebook: Facebook/enbubbels

1 _ Graag een korte pitch, zodat goed duidelijk wordt wat iedereen van jou moet weten.

Ik heb zo’n 2 jaar geleden besloten alleen nog maar leuke dingen te doen! En omdat ik niet kon kiezen, omdat ik alles zo leuk vind en op elkaar aansluit, heb ik besloten alles te combineren: Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren!

Organiseren is iets dat ik altijd al graag heb gedaan en me heel gemakkelijk afgaat, nu kan ik dat combineren. Ik wil iemand die gaat trouwen dezelfde geweldige dag laten beleven die ik zelf ook gehad heb. Een dag vol met liefde, emotie; intiem maar desgewenst toch groots.

Evenementen voor bedrijven zijn weer heel anders, daar moet goed gekeken worden naar welke boodschap er uitgedragen moet worden voor het bedrijf, maar ook zo neergezet dat het evenement toegankelijk is voor iedereen, of dit nu een groot uitbundig feest is of juist een intieme en kleine receptie.
Daarnaast vind ik het heerlijk om te koken en ben ik dol op wijn en dat deel ik graag met anderen. Mensen dingen leren vind ik ook geweldig. Zo is het idee van de kookworkshops en wijnproeverijen ontstaan.

“Geïnspireerd door het leven en met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.”

2 _ De pitch bij vraag 1 was vast hoofdzakelijk positief. Volledig terecht natuurlijk, maar noem ook één slechte eigenschap van jezelf? Niet te veel toelichting of afzwakking; graag alleen één slechte(re) eigenschap.

Ik ben ontzettend ongeduldig, kan niet tegen onrecht in welke vorm dan ook en kan dat heel goed laten blijken!

3 _ Kies één van de volgende ‘1e-keer-onderwerpen’ en vertel hier kort iets over.

– 1e aankoop;
– 1e baan(tje);
– 1e wijze les;
– 1e prestatie van formaat;
– 1e zoen;
– 1e geld.

Ik ben ontzettend trots op mijn eigen bedrijf, &Bubbels. Ik heb mezelf in korte tijd, volledig op eigen kracht, omgeschoold, het bedrijf op poten gezet en het loopt! Een prestatie van formaat!

4 _ Vertel de lezer (liefst gepassioneerd) over één kunstwerk, muziekstuk, film, boek of gerecht. Het mag natuurlijk ook gaan over de maker of iets anders. Belangrijk: verkoop je enthousiasme.

Makkelijke vraag! Er is voor mij eigenlijk maar één film: ‘The Sound of Music’. Het is de eerste bioscoopfilm waar ik als zesjarig meisje naartoe ging met de hele familie; vader, moeder, zus en broertje. Ik kon nog niet echt lezen maar de film heeft zo’n indruk op me gemaakt dat het helemaal niet uitmaakte, ik begreep het zo ook wel. Ik zou later ook non worden en dan zou ik zeven (yes, but seven?!?) kinderen krijgen die ik niet zelf hoefde te baren, een rijke man trouwen en een heel groot huis met bedienden krijgen. Ja, ik zou non worden als ik later groot was!

Elk jaar met Kerst wordt de film dan ook trouw gekeken en eigenlijk viel pas een paar jaar geleden het kwartje over hoeveel impact die film wel niet op mijn leven gehad heeft. Als klein meisje was ik natuurlijk enorm onder de indruk van de trouwscène en zonder dat ik mij er bewust van was bleek mijn bruidsjurk bijna een kopie van de bruidsjurk van Maria in de film te zijn. En in die jurk ben ik ook nog eens met mijn eigen ‘kapitein’ getrouwd! Ook met dat huis is het wel goed gekomen. Alleen die kinderen had ik iets verkeerd ingeschat. Die hebben we daarom ook maar achterwege gelaten.Zelfs het bankje waar de Captain en Maria elkaar de liefde verklaren voor het theekoepeltje blijkt opeens verdacht veel te lijken op het bankje dat ik jaren geleden voor mijn verjaardag heb gekregen.

Om het verhaal compleet te maken zijn we vorig jaar op motorvakantie geweest naar Salzburg! We hebben gelogeerd in het huis waar de Von Trapps echt gewoond hebben (ja, het is een waar gebeurd verhaal mensen), de kapel gezien waar ze wekelijks echt naartoe gingen, ik heb luid zingend over het plein gelopen waar Maria haar avontuur begon, heb met water gespetterd in de fontein waar zij dat ook deed, heb de voorkant van het huis in de film bewonderd, maar helaas was er geen bel om op te drukken zoals in de film. Ik heb de achterkant van het huis gezien enkele kilometers verderop van de voorkant, ik heb pootje kunnen baden in het water waar Maria met haar ‘play clothes’ van gordijnstof in viel met alle kinderen en ik heb een kaarsje opgestoken in de kerk van het klooster waar de kapitein haar vandaan gehaald heeft.

En om het helemaal af te maken: Maria is, in het echt, met de auto naar, jawel, Warmond gevlucht waar ze enkele maanden doorgebracht hebben voordat ze definitief naar Amerika emigreerden. Tja, ik heet dan ook niet voor niets Natasja Maria…

5 _ Wat vind je een goed/bijzonder/noemenswaardig bedrijf in Leiden e.o. en waarom?

Jammer dat ik over deze vraag heel lang na moet denken en er eigenlijk niets naar boven komt. Misschien is dat ook wel mijn ‘probleem’ met Leiden. De bedrijven zijn over het algemeen allemaal zo standaard. Als je bij voorbeeld gaat winkelen kom je al snel bij de grote ketens, kleine initiatieven krijgen hierdoor geen ruimte of worden volledig weggedrukt en gaan failliet of verhuizen. Er is geen echt gezellig stadscentrum waar je iedereen tegenkomt, de stad is verdeeld net als in 1574 toen Leiden voor de tweede keer bevrijd moest worden van de Spanjaarden en Burgemeester van der Werff zijn eigen arm aanbood om te verdelen onder de hongerige Leidenaren. Het gemis van saamhorigheid en een echt stadscentrum zijn dan ook redenen waarom ik ervoor gekozen heb om in Warmond mijn bedrijf te starten en niet in Leiden. Niet dat ik Leiden geen warm hart toedraag, dat zeker niet! Ik ben geboren in Leiderdorp en in Leiden naar school geweest. Er liggen in Leiden zoveel voetstappen en goede herinneringen.

6 _ Je woont/werkt in Leiden e.o., wat vind je nou echt goed en echt slecht aan deze plaats/omgeving? Stel je veranderingen voor? Zo ja, welke en waarom?

Ik woon sinds 1999 met veel plezier in Warmond, dat in 2006 is opgegaan in de gemeente Teylingen. Het is een klein, pittoresk dorp met zo’n 5.000 inwoners. Het is er groen, er is water, er is rust, het is er heerlijk maar alle grote steden zijn toch binnen handbereik. Ik wil hier ook nooit meer weg. Omdat al deze omstandigheden zo ideaal zijn was er dan ook geen twijfel waar ik mijn bedrijf zou vestigen. Gewoon thuis, in Warmond.

Er zou zeker nog winst behaald kunnen worden op het ondernemersklimaat in de gemeente en de communicatie van de gemeente naar de ondernemers toe. Er is momenteel bijvoorbeeld veel onrust en onduidelijkheid over wat er nu gaat gebeuren met recreatie-eiland Koudenhoorn. Er zijn al tonnen uitgegeven aan plannen, vormgevers en haalbaarheidsonderzoeken, maar er wordt niets gerealiseerd. Of misschien ook wel, maar die informatievoorziening wil wel eens haperen en dat weet ik dan niet. Daarnaast word je als ondernemer ook wel eens verrast door wegafsluitingen en markten waar je niet over geïnformeerd bent en waardoor je lastig te bereiken bent voor gasten. Maar ja, in welke gemeente is dat beter geregeld?

7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?

Ik wil het komende jaar de wortels van &Bubbels nog vaster verankeren, mijn klantenkring uitbreiden en de omzet verhogen. Hiervoor ga ik verschillende marketing-tools inzetten. Dus mocht er een HBO student PR/Marketing/Communicatie met affiniteit voor organiseren, koken en wijn een afstudeerproject zoeken of mij van advies willen voorzien dan hou ik me zeker aanbevolen.

Verder ben ik gewoon benieuwd hoe het jaar gaat verlopen. Soms komen uit de gekste hoeken de leukste initiatieven met bijzonder resultaat en daar sta ik helemaal voor open. Daarnaast wil ik me blijven ontwikkelen, er is nog zoveel te leren en te beleven!

8 _ Zou je nog iets aan de lezers willen vragen of zou je hen nog iets willen zeggen/aankondigen? Voel je vrij dat hier te doen (commerciële uitingen zijn toegestaan!).

Eten, drinken, samenzijn en gezelligheid. Het zijn belangrijke ingrediënten in ons leven. &Bubbels brengt ze samen in elke bruiloft, elk evenement en in al de kookworkshops en wijnproeverijen! www.enBubbels.nl

9 _ Wie zou je binnen Leiden e.o. willen aandragen om deze vragen ook te beantwoorden? En waarom?

Mijn eigen ‘Buuf’ en goede vriendin Jakolien Backhuijs. Zij is (trouw)fotograaf en sinds 2010 ook zelfstandig ondernemer in het wonderschone Warmond (Jaa-design). Dit jaar was ze genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2012 en ze heeft al heel wat mooie reportages op haar naam staan.

Maar ik heb er nog meer hoor! Vergeet restaurant ‘In den Bierbengel’ niet, Ingrid Hooyenga is al jarenlang samen met haar man eigenaresse van het restaurant en restaurant ‘Lavendel’ in Gouda. In de Bierbengel heb ik mijn eerste horeca pasjes gezet. Ondernemers met lef en sociaal begaan!

10 _ Ten slotte: wat is je (ongezouten) mening over advocaten?

Advocaten heb ik niets op tegen, over het algemeen goed volk! Het zijn meer de (rechtsbijstand) juristen waar ik niet zo goed tegen kan. Vaak werken ze bij logge organen die geld verdienen aan leed van anderen zonder (het juiste) verstand van zaken. Als ik een juridisch conflict heb dan huur ik graag een specialist in die mij helpt. Een bijter, een vasthouder, een tijger met winnaarmentaliteit, net als ik!