Het begin van het nieuwe jaar staat voor veel mensen in het teken van goede voornemens, veelal een wens of een doel dat de komende 12 maanden uitgekomen of behaald moet zijn.

Het splinterview kende wekelijks zo’n soort ‘goede-voornemens-vraag’. Vraag 7 van het splinterview is:

‘7 _ Wat is jouw voornaamste doel/wens voor de komende 12 maanden? Zou iemand je daarbij kunnen helpen en hoe?’

Deze vraag is dus beantwoord door 52 interessante mensen uit Leiden e.o. In het kader van de goede voornemens, delen wij deze week iedere dag een aantal antwoorden op ‘vraag 7’.

Vandaag splinterview #11 tot en met #20. Klik op het om direct naar het betreffende splinterview te gaan, zodat het betreffende splinterview nog eens geheel gelezen kan worden.

Veel leesplezier!

 

#11 – MARLEEN HOGENDOORN

‘Geluk en wijsheid voor iedereen en wereldvrede. Wie me daarmee kan helpen, moet het maar laten weten.’

#12 – KOEN BRAKENHOFF

‘Ik denk dat het de komende jaren enorm belangrijk wordt dat de stad Leiden en de universiteit elkaar gaan vinden. Te vaak gebeuren zaken niet in gezamenlijkheid. Ik zou best eens een kopje koffie willen drinken met de heren Stolker (de nieuwe rector magnificus) en Lenferink.’

#13 – DAPHNE DE MOOIJ

‘Dat mijn zoon van 2 maanden heerlijk opgroeit en dat ik de zorg voor hem kan blijven combineren met het ontwerpen van mooie projecten, voor zowel bedrijven als particulieren.’

#14 – RUBEN HOOGERVORST

‘Ik zou graag een gezond kindje krijgen. Thanks guys, no help needed, mijn vriendin is al zwanger.

Verder wil ik nog meer bedrijven helpen bij het inrichten van hun flexschil vol met top zzp’ers (hulp is altijd welkom).’

#15 – RONALD BARENDSE

‘Nu ik echt “zelfstandig” ondernemer ben sinds januari, voelt 2013 als een eerste grote uitdaging. Ook al zal er niet direct veel veranderen, de druk om te presteren is alleen maar groter, maar hier voel ik mij prima bij. Onder druk presteer ik het beste hahaha. De bal in de ploeg houden is natuurlijk een veel gehoorde kreet onder ondernemers die lid zijn van diverse business clubs etc., maar ik denk dat hier zeker veel voordeel uit gehaald kan worden.’

#16 – HANS BONTE

‘Mijn voornaamste doel voor dit jaar is dat ik me helemaal kan richten op het maken van hele gave portretten en het geven van hele leuke en leerzame cursussen en workshops.’

#17 – CASPAR KIENJET

Ik wil meer doen in de publieke ruimte door bijvoorbeeld het benutten van lege panden in de stad. De gemeente en projectontwikkelaars zouden daarbij meer lef moeten tonen.’

#18 – THIJS HEMMES

Mijn voornaamste doel voor de komende 12 maanden, los van het zakelijke, is het nieuwe pand voor Hospice Issoria te realiseren. Iedereen kan daarbij helpen! Graag zelfs! Ook dit is weer zo’n typisch Leids initiatief, waarbij een paar zeer betrokken mensen tot geweldige dingen in staat zijn. Als we nu die inspiratie weten te koppelen aan de betrokkenheid van ‘ons’ Leienaars, dan kunnen we het onmogelijke bereiken.

#19 – EMILE VAN AELST

‘Ik wil proberen mijn site nog verder uit te bouwen zodat nog meer mensen zowel in Leiden maar vooral ook daar buiten kunnen zien hoeveel wij te bieden hebben. Daarnaast kijk ik natuurlijk nu al uit naar ons nieuwe appartement dat in september opgeleverd gaat worden.’

#20 – JENNEFER VERBEEK

Nu ik 3 jaar als zelfstandig ondernemer aan het werk ben, wil ik me heroriënteren op de toekomst, gericht op het waarderen en zichtbaar maken van mijn deskundigheid. Ik merk dat het bepalen van waarde in het algemeen een actueel thema is, vooral in het licht van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.  Ik lees hierover,  ga eens naar een lezing of zoek  kennis op andere plekken.  Uiteraard ga ik hierover graag met collega’s in gesprek!’