arbeidsrecht

arbeidsrecht en advocatenkantoor SPLNTR

 

Bij het woord ‘arbeidsrecht’ kan iedereen zich wel iets voorstellen (en je bent natuurlijk niet zomaar op deze website terechtgekomen). Bij arbeidsrecht wordt uiteraard direct gedacht aan begrippen als werk, arbeid, de werknemer – ook wel ‘personeel’ -, de werkgever – ook wel ‘de baas’ – en natuurlijk loon en salaris.

Arbeidsrecht kan worden omschreven als het rechtsgebied dat ziet op alle situaties op en rondom werk en de verstandhouding tussen werkgever en werknemer. Arbeidsrecht kan dus gaan om het totstandkomen van de arbeidsovereenkomst, de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsomstandigheden. Maar uiteraard ook de wijzen waarop de arbeidsovereenkomst kan eindigen, zoals individueel of collectief ontslag (zie ook ook ontslag en reorganisatie). Verder komen onderwerpen als werkgeversaansprakelijkheid, overgang van onderneming, medezeggenschap (bijvoorbeeld door de ondernemingsraad) en ziekte (of juist situatieve arbeidsongeschiktheid) vaak voorbij.

Het arbeidsrecht is een ontzettend breed, omvangrijk rechtsgebied en het is aan te raden om uitsluitend een in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat in te schakelen. SPLNTR merkt nog té vaak dat er luchtig over het arbeidsrecht wordt gedacht. Werkgevers denken vaak dat zij het er zelf wel even bij kunnen doen en zelfs advocaten met een ander specialisme denken gemakkelijk ‘het er wel even bij te doen’. Maar ook werknemers denken vaak onterecht dat zij verstand hebben van het arbeidsrecht. Bij advocatenkantoor SPLNTR weten we dat het arbeidsrecht niet een eenvoudig, klein rechtsgebied is; specialistische kennis en kunde binnen het arbeidsrecht is noodzakelijk en SPLNTR heeft het in huis!

SPLNTR heeft veel zakelijke cliënten en treedt binnen het arbeidsrecht vaak op voor de werkgever (of voor/samen met de HR-manager/-afdeling van de werkgever). Maar zeker zo vaak treedt SPLNTR binnen het arbeidsrecht op voor de werknemer en wordt ook de statutair directeur bijgestaan, die weer een andere rechtspositie kent. Zeker ook in de situatie van de statutair directeur komt de combinatie van de specialisatie arbeidsrecht met de specialisatie ondernemingsrecht goed tot zijn recht.

Een aantal links voor meer specifieke informatie voor de genoemde partijen is:

Werkgever / HR-manager
Werknemer
Statutair directeur

 

advocaat Jelle Splinter

Advocaat en oprichter van SPLNTR is mr. Jelle Splinter. Jelle oefent al vele jaren het mooie vak van advocaat uit en houdt zich dus al jaren intensief met het arbeidsrecht bezig. Als specialist in het arbeidsrecht heeft Jelle uiteraard een postacademische studie arbeidsrecht afgerond (Universiteit Leiden) en is hij aangesloten bij diverse specialisatieverenigingen, waaronder de arbeidsrechtelijke specialisatievereniging VAAN (Vereniging voor Arbeidsrechtadvocaten Nederland).

Jelle heeft zich als advocaat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten met het hoofdrechtsgebieden ‘arbeidsrecht’ geregistreerd. Op grond van deze registratie is Jelle verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

_______________________________________________

SPLNTR, ARBEIDSRECHT & KUNST

De afbeeldingen op deze pagina komen mogelijk enigszins nors en karikaturaal op u over. Het lijkt ons dan ook goed een paar toelichtende woorden aan deze afbeeldingen te wijden.

Het is al vaker op deze website aan de orde gekomen, dat Jelle Splinter naast advocaat en mediator ook kunstliefhebber is en al decennia kunst verzamelt. In 2003 kocht Jelle met beperkt budget zijn eerste originele kunstwerken, zijnde de twee op deze pagina afgebeelde werken van de Duitse kunstenaar Bartosch Pikon. In 2003 was Jelle nog geen advocaat en was hij nog niet gevallen voor zijn (hoofd)specialisme arbeidsrecht. Opvallend is dan ook dat zijn eerste aangekochte kunstwerken de titels ’the worker’ en ’the boss’ dragen en daarmee de kern van het arbeidsrecht raken. Blijkbaar was advocaat Splinter toen al geïnteresseerd in deze eeuwenoude verhouding: de arbeidsverhouding.

Jelle heeft deze werken nog steeds in zijn collectie en schilderijen hangen als twee arbeidsrecht-iconen in zijn kantoor.

 

– Kunstenaar: Bartosch Pikon (D)
– Titel: ’the worker’ (2003) en ’the boss’ (2003)
– Medium: acrylverf op canvas (unica)
– Afmetingen beide werken: 100cm x 80cm
– Collectie: Splinter

Wat kan SPLNTR advocatuur en mediation voor u doen? Klik HIER om contact op te nemen!

SPLNTR advocatuur en mediation is gevestigd in Leiden, maar kent ook veel cliënten in een ruim gebied daaromheen, waaronder de Duin- en Bollenstreek.

Advocaat en MfN-registermediator Jelle Splinter is oprichter van SPLNTR en als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Om dit ten aanzien van het arbeidsrecht verder kracht bij te zetten heeft Jelle de postacademische leergang arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden afgerond en is hij lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Voor arbeidsrecht en ondernemingsrecht is SPLNTR het specialistische advocatenkantoor dat u zoekt. Binnen het arbeidsrecht kan onder meer worden gedacht aan:

arbeidsrecht

 • individueel ontslagrecht (o.a. ontslag op staande voet)
 • collectief ontslagrecht (reorganisatie / herstructurering van de onderneming)
 • ontslag statutair directeur / statutair bestuurder
 • advisering omtrent verbetertrajecten / beëindigingstrajecten
 • procederen binnen het arbeidsrecht
 • opstellen arbeidsrechtelijke documenten (zoals arbeidsovereenkomst, personeelsreglement, vaststellingsovereenkomst e.d.)
 • advisering inzake overeenkomst van opdracht / management overeenkomst
 • concurrentiebeding / relatiebeding
 • ziekte en re-integratie
 • werkgeversaansprakelijkheid
 • arbeidsrechtelijk advies bij fusies, overnames, overgang van onderneming of reorganisaties
 • medezeggenschap
 • collectieve arbeidsovereenkomst (CAO)
 • advies over detachering en andere uitzendconstructies

arbeidsmediation

Binnen de arbeidsrelatie (en andere samenwerkingen) wordt gelukkig ook steeds vaker mediation ingezet. Jelle Splinter is naast advocaat ook MfN-registermediator en houdt zich uitsluitend bezig met arbeidsmediation en zakelijke (business) mediation. Als gezocht wordt naar een gespecialiseerd registermediator in arbeidsgerelateerde kwesties, neem dan contact op.