arbeidsrecht

Arbeidsrecht_WORKER_BOSS

Arbeidsrecht en advocatenkantoor SPLNTR

Bij het woord ‘arbeidsrecht’ kan iedereen zich wel iets voorstellen. Direct wordt natuurlijk gedacht aan begrippen als werk, arbeid, de werknemer – ook wel ‘personeel’ -, de werkgever – ook wel ‘de baas’ – en natuurlijk loon en salaris.

Arbeidsrecht kan worden omschreven als het rechtsgebied dat ziet op alle situaties op en rondom werk en de verstandhouding tussen werkgever en werknemer. Arbeidsrecht kan dus gaan om het totstandkomen van de arbeidsovereenkomst, de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsomstandigheden. Maar natuurlijk ook de wijzen waarop de arbeidsovereenkomst kan eindigen, zoals individueel of collectief ontslag (zie ook ook ontslag en reorganisatie). Verder komen onderwerpen als werkgeversaansprakelijkheid, overgang van onderneming, medezeggenschap (bijvoorbeeld door de ondernemingsraad) en ziekte (of juist situatieve arbeidsongeschiktheid) vaak voorbij.

Het arbeidsrecht is een ontzettend breed en interessant rechtsgebied en daarom is het aan te raden om uitsluitend een arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat in te schakelen. SPLNTR merkt nog té vaak dat er luchtig over het arbeidsrecht wordt gedacht. Werkgevers denken vaak dat zij het er zelf wel even bij kunnen doen en zelfs advocaten met een ander specialisme denken gemakkelijk ‘het er wel even bij te doen’. Maar ook werknemers denken vaak onterecht dat zij verstand hebben van het arbeidsrecht. Bij advocatenkantoor SPLNTR weten we dat het arbeidsrecht niet een eenvoudig, klein rechtsgebied is; specialistische kennis is noodzakelijk en wij hebben het in huis!

SPLNTR is gespecialiseerd in arbeidsrecht en maakt onderdeel uit van het Leidse advocatenkantoor LEGAL LABELS. Advocaat en oprichter van SPLNTR is mr. Jelle Splinter. Jelle oefent al vele jaren het vak van advocaat uit en houdt zich dus reeds jaren intensief met het arbeidsrecht bezig. Als specialist in het arbeidsrecht heeft Jelle uiteraard een postacademische studie arbeidsrecht afgerond (Universiteit Leiden) en is hij aangesloten bij diverse specialisatieverenigingen, waaronder de arbeidsrechtelijke specialisatievereniging VAAN (Vereniging voor Arbeidsrechtadvocaten Nederland).

SPLNTR heeft veel zakelijke cliënten en treedt binnen het arbeidsrecht dan ook regelmatig op voor de werkgever (of de HR-manager/po-manager van de werkgever). Maar zeker net zo vaak treedt SPLNTR binnen het arbeidsrecht op voor de werknemer en staan wij ook de statutair directeur bij. Zeker in de situatie van de statutair directeur komt de combinatie van de specialisatie arbeidsrecht met de specialisatie ondernemingsrecht goed tot zijn recht.

Onderstaand treft u een aantal links aan voor meer specifieke informatie voor de genoemde partijen:

- Werkgever / HR-manager / PO-manager
Werknemer
- Statutair directeur

 

Binnen het arbeidsrecht staat advocatenkantoor SPLNTR u bij als het gaat om onder andere: