Soms spreekt een beeld je zo aan dat je ernaar wilt kunnen kijken wanneer het jou uitkomt. SPLNTR heeft om die reden een geweldig fotowerk gekocht van fotograaf Martijn Beekman. Wij vinden het leuk om dit heugelijke feit op onze website te delen.

De kunstenaar/fotograaf
Martijn Beekman is freelance fotograaf voor ANP, de Volkskrant, Achmea, gemeente Den Haag e.a. Martijn is zeker niet de minste fotograaf, zo won hij reeds een aantal keer (1996 en 2007) de Zilveren Camera. Meer informatie over Martijn en zijn werk is te vinden op www.martijnbeekman.nl.

Het werk
De foto heeft Martijn gemaakt toen hij eerder dit jaar (2013) voor werk in New York was. Op weg naar het vliegveld stopte de bus onverwachts voor Calvary Cemetery – de oudste begraafplaats van New York (Queens) – en Martijn zag de magie van dit beeld en heeft het direct en voortreffelijk vastgelegd. Aan deze foto is dus geen truc/photoshop aan te pas gekomen.

Waarom dit werk?
Naast het magische karakter van het beeld op zichzelf (het laatste licht van de dag, de sneeuw en de graven die naadloos overlopen in de skyline van New York), vind ik het geweldig hoe op dit beeld ook hectiek/stilte, leven/dood, zin/onzin enzovoorts in elkaar overlopen. Enfin, vorm jouw eigen gedachten bij het werk. Voor mij is het een beeld dat blijft intrigeren.

Op verzoek van SPLNTR geeft Martijn het werk uit in een serie van maximaal 10, waarvan SPLNTR met trots #1 heeft mogen kopen.

Calvary Cemetery_Martijn Beekman
De door SPLNTR gekochte foto is afgedrukt op dibond en voorzien van een epoxy finish. De afmetingen van het werk zijn 45cm x 30cm.  De foto is nummer 1 uit een oplage van 10, handgesigneerd en genummerd door de maker, Martijn Beekman. (© Martijn Beekman)

 

Jelle Splinter
Advocaat bij SPLNTR advocatuur, Leiden