Wet werk en zekerheid = nieuw ontslagrecht

De eerste wijzigingen uit de Wet werk en zekerheid zijn per 1 januari 2015 al ingegaan, maar de echt grote veranderingen zijn nu, per 1 juli 2015, ook een feit. Nederland kent vanaf vandaag sinds jaren een ingrijpend gewijzigd arbeidsrecht.

In de bekende rijtjes, met de wijzigingen in hoofdlijnen, lijken de wijzigingen wellicht mee te vallen, maar de werkelijkheid is dat de wijzigingen ingrijpend zijn en het arbeidsrecht niet meer is wat we gewend zijn. Goed en tijdig advies is altijd van belangrijk geweest, maar geldt nu te meer.

SPLNTR is gespecialiseerd in arbeidsrecht en zoals u van ons gewend bent zullen wij u blijven bijstaan bij uw arbeidsrechtelijke kwesties; juridische top kwaliteit zonder poeha.

Enige tijd geleden zetten wij de wijzigingen uit de WWZ al uiteen op onze website en dus ook de wijzigingen binnen het ontslagrecht per 1 juli 2015. Klikt u vooral door naar deze WWZ-pagina om meer te lezen over de wwz. Voor uw specifieke vragen adviseer ik u tijdig contact met ons op te nemen.